'ta će on tužit

Mektić: Neka me tuži Stevandić, baš me briga

''Što znači to da će me tužiti? Neka tuži, baš me briga'', kazao je Dragan Mektić
Vijesti / Politika | 30. 01. 2018. u 19:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, na molbu novinara, očitovao se u utorak povodom izjave potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića da će ga tužiti zbog njegovih sinoćnjih izjava u emisiji Radio-televizije Republike Srpske (RTRS).

Suština Mektićevog odgovora je da nimalo ne brine zbog te najave i da zbog toga Stevandić nije morao ni sazivati danas press konferenciju.

''Stevandić je izabran greškom SDS-a i ni na koji način ne može utjecati hoću li ja i dalje biti biran na funkcije jer o tome odlučuju drugi. Kad bi on inače odlučivao, bili bismo u teškoj, tragičnoj situaciji'', rekao je Mektić tvrdeći da Stevandića zapravo boli istina budući da postoje izjave svjedoka koje ga dovode u vezu sa slučajem ubojstva s političkom pozadinom.

Mektić se nada, dodao je, da će se Ministarstvo unutarnjih poslova RS-a pozabaviti time.

''Što znači to da će me tužiti? Neka tuži, baš me briga'', kazao je Dragan Mektić koji također tvrdi da za sve što je izrekao u sinoćnjoj emisiji RTRS-a postoje dokumentacija i zabilješke policije o svjedočenjima koja su Stevandića povezivala s određenim slučajem, a da je na Stevandiću da dokazuje je li i koliko involviran u situaciju vezanu za spominjano ubojstvo te ''još neke manje ili veće zločine u kojima se spominje, a u kojima su se pojavljivali crveni kombi i Crvene beretke u Banja Luci''.

U sinoćnjoj emisiji RTRS-a, ministar Dragan Mektić bio je sudionik debate s ministrom unutarnjih poslova Draganom Lukačem. Debata je bila posvećena mnogim pitanjima vezanim za stanje sigurnosti.

Mektić je također danas ponovio da postoji određena video i druga dokumentacija koja govori o grupi djece od 14 do 20 godina starosti iz RS koja su odlazila na vojnu obuku u Rusiju.

- Neće u takve stvari otići nijedno dijete nekog funkcionera - kazao je povodom toga ministar sigurnosti BiH, dodajući da se iskorištava "sirotinja koja se bori za golu egzistenciju".

Kopirati
Drag cursor here to close