Zabrinuti ministar

Mektić: Korupcija je rak rana koja razara BiH

Vijesti / Politika | 29. 09. 2017. u 16:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, uoči njegovog današnjeg sastanka sa članovima Odbora za međunarodne poslove, tijelom Doma lordova britanskog parlamenta, izjavio je novinarima da će goste upoznati s pravim stanjem stvari u BiH u vezi s problemom terorizma, ekstremizma i nasilnog radikalizma.

''Pritom se neće složiti s nekim kvalifikacijama o ovim problemima, koje dolaze iz regije, posebno vezanim za broj osoba koje su potencijalna sigurnosna prijetnja'', dodao je ministar sigurnosti BiH.

Sve to će Mektić govoriti gostima iz Ujedinjenog Kraljevstva fokusirajući se na zadnju raspravu održanu u njihovom parlamentu a vezanu za Bosnu i Hercegovinu.

Gostima iz Ujedinjenog Kraljevstva ministar sigurnosti će također priopćiti da već tri godine transparentno govori o stvarnim dimenzijama ovih problema u BiH ne skrivajući činjenice od javnosti.

Mektić se ih upoznati i o unutarnjim reformama vezanim za prevenciju i borbu protiv terorizma.

Na sastanku sa članovima Odbora za međunarodne poslove kao tijela koje djeluje u Domu lordova britanskog parlamenta, Mektić će se osvrnuti i na borbu protiv organiziranog kriminala i istači, kako je rekao, da je korupcija najveća rak rana društva, koja razara Bosnu i Hercegovinu.

Također će govoriti i o neefikasnosti i slabostima pravosudnog sustava te će gostima predočiti da način na koji parlament Ujedinjenog Kraljevstva daje podršku Bosni i Hercegovini za sada nema rezultata u borbi protiv korupcije.

Mektić će, kako je najavio, predložiti preusmjeravanje tog novca i permanentno praćenje rezultata pravosuđa BiH, konkretne rezultate u borbi protiv organiziranog kriminala.

Za pravnu anarhiju koja je na sceni, dodao je ministar sigurnosti BiH, najodgovornije je Tužilteljstvo BiH.

''Zavisimo od volje Tužiteljstva, a korupcija svakodnevno razara BiH. Sve dok ovakvo tužiteljstvo ne ode sa scene, svi, pa i Dragan Mektić, moraju biti zabrinuti'', rekao je ministar sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close