Uoči Kongresa

Mehmedović – Sjevernokorejski princip u SDA

''Povijest i budućnost SDA, uvjeren sam, neće pisati, niti određivati oni koji su zloupotrijebili SDA za održavanje apsolutističke jalove vladavine'', kaže Mehmedović.
Vijesti / Politika | 13. 10. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sutra (subota, op.a.) će se održati povijesni kongres SDA. Poštovani članovi kongresa SDA, povijesni Kongres jer ćete nažalost treći put za redom izabrati istog predsjednika. Povijesni, jer ćete nažalost drugi put za redom, vjerojatno i javno, glasati samo za jednog jedinog i istog kandidata, sadašnjeg i budućeg predsjednika SDA. Povijesni jer ćete imati priliku i šansu da SDA-u vratite demokratske okvire i onemogućite beskonačno vladanje bilo koga. Povijesni, jer sutra možete svojom odlukom opredijeliti dalji tok političke zbilje u Bosni i Hercegovini i utjecati na budućnost svih nas, ne samo članova SDA'', objavio je povodom Kongresa SDA zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović kojem je odbijena kandidatura za predsjednika stranke.

Mehmedović članovima stranke piše kako je kongres povijesni jer je uvjeren da i ako dozvolite da glasate po sjevernokorejskom principu 'javnog glasanja' i zadržite autokratski i nedemokratski način izbora predsjednika SDA i vođenja SDA, da će to biti posljednji kongres koji je omogućio da jedan te isti čovjek vječno vlada sa SDA''.

''Povijest i budućnost SDA, uvjeren sam, neće pisati, niti određivati oni koji su zloupotrijebili SDA za održavanje apsolutističke jalove vladavine. Budućnost pripada onima koji će vratiti ideju, požrtvovanost, znanje i nesebični demokratski kapacitet našoj SDA, a časnom bosanskom čovjeku vratiti pravo koje mu pripada nadu i porušeno dostojanstvo. Neophodne promjene neće donijeti vaša podrška uzurpatorskim nastojanjima da se zadrži vlast nad SDA što duže, već časna i hrabra odluka da je više dosta. Zato vas pozivam da ne budete slijepi poslušnici želja jedne obitelji, već hrabri i časni članovi SDA, dostojni takve ideje. Imali smo časne potomke koji su znali i htjeli boriti se za dostojanstvo i prosperitet, pa ih zamijeniše generacije koje su poput morske pjene, bez cilja i znanja da nađu pravi put, i u svakom teškom vremenu smo imali heroje!? Ali, sigurno će doći nove generacije koje će donijeti slavu i pobjedu. Budite heroji današnjice'', naveo je Mehmedović.

SDA je objavila kako je Bakira Izetbegovića za predsjednika predložilo 95 općinskih/gradskih organizacija, svih devet kantonalnih i svih šest regionalnih organizacija, te organizacija SDA Brčko Distrikta.

''Šemsudin Mehmedović je imao osam kandidatura općinskih/gradskih odbora, što nije bilo dovoljno za ovjeru kandidature s obzirom da je za njenu ovjeru prema Statutu Stranke potrebna podrška najmanje tri kantonalne/regionalne organizacije ili 15 općinskih/gradskih organizacija'', navela je SDA.

Uz to stranačko izborno povjerenstvo je načinilo i popis kandidata za potpredsjednike Stranke, na kojoj se nalazi 25 kandidata. Konačnu listu kandidata za potpredsjednike Stranke utvrđuje novoizabrani Predsjednik, s koje će delegati na Kongresu tajnim glasanjem birati devet potpredsjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close