"Oličenje licemjerne europske politike"

Mehmedović: Plenković bi bio idealan za Putina i Rusiju kao prvi čovjek NATO-a

"Čak bi ga možda poželjeli u ulozi Visokog predstavnika za Ukrajinu. Jer shvatio bi kad bi Putin tražio ista ona prava za Ruse u Donbasu koja Schmidt daje Čoviću u BiH", napisao je Mehmedagić.
Vijesti / Politika | 14. 04. 2023. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plenković na čelu NATO-a ili prototip za Visokog predstavnika Ukrajine! Kakva bi poruka bila ako Plenković bude na čelu NATO-a? Za BiH to bi bila katastrofalna poruka, napisao je na svojem Facebook profilu zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

"Čovjek koji s Thompsonovim pjesmama dočekuje Merkel"

"Sljedbenik Tuđmanovog političkog nasljeđa koji ne priznaje UZP i presude ICTY, čovjek koji s Thompsonovim pjesmama dočekuje Merkel i onaj tko se otvoreno zalaže za politički koncept miješanje u unutarnje stvari druge države, čovjek koji je postao za Ukrajinu neka vrsta onog što je Miteran bio za Sarajevo i Beograd, oličenje licemjerne europske politike koja i danas kroz angažman u BiH nagrađuje genocid, agresiju i posezanje za teritorijem i suverenitetom susjednih država", napisao je Mehmedović te nastavio:

"Kad Plenković posjeti Kijev onda Putin gleda komediju: Pa čovjek ih zavitlava, ta Hrvatska u BiH radi isto što i mi u Ukrajini, kaže Putin".

Kako ističe, "razumio bi i posezanja, iz sigurnosnih razloga i posezanja Poljske i Mađarske za dijelovima ukrajinskog teritorija jer u tom ima iskustva kao čelnik partije koja je takve koncepte radila u BiH u Karađorđevskim dogovorima s Miloševićem, a mogao bi im to nacrtati i na salveti".

"Pravo na suverenitet"

"Članicama NATO bi sigurno detaljno mogao pojasniti kako se u Ukrajini, kao i u BiH, može spasiti hegemonizam, isto kao što je spašavan u BiH. Na čelu NATO-a našao bi se netko tko je zagovarao neotuđivo pravo Hrvatske na udjel u suverenitetu BiH. I objasniti na primjeru izbornog zakona kako se kreira moderna agresija bez oružanog napada i kako manjina vlada većinom. Ali, bio bi idealan za Putina i Rusiju kao prvi čovjek NATO-a. Čak bi ga možda poželjeli u ulozi Visokog predstavnika za Ukrajinu. Jer shvatio bi kad bi Putin tražio ista ona prava za Ruse u Donbasu koja Schmidt daje Čoviću u BiH. I shvatio bi da i Rusija, po uzoru na Hrvatsku, treba zagovarati neotuđivo pravo Rusije na udjel u suverenitetu Ukrajine. Pa i kroz konstitutivnost Rusa u Ukrajini. I pojasnio bi Milanovićeve izjave zašto Hrvatska Dalmaciji i Zagorju ne dopušta da budu regije u strahu od Italije i Mađarske, a u BiH kreira zakonska rješenja koja vode u etničke regije kroz privremene izborne jedinice", napisao je Mehmedović.

Podsjetimo, glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu 30. rujna ove godine istječe mandat i očekuje se da će ime njegovog nasljednika biti poznato do summita NATO-a u Vilniusu prijestolnici Litvanije 11. i 12. srpnja.

Zapadni mediji posljednjih tjedana sve češće špekulaju o kandidatima za Stoltenbergovog nasljednika, a u nagađanja su se upustila i dva švedska dnevna lista, socijaldemokratski Aftonbladet i konzervativni Svenska Dagbladet.

Oba lista spominju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića kao ozbiljnog kandidata za novog glavnog tajnika NATO-a što je izazvalo podijeljene reakcije javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close