Kalabić tvrdi

Međunarodna zajednica zna za skriveno oružje ali šuti?!

"Ovakvi slučajevi se ponavljaju i vjerujem da će, nažalost, ovoga biti sve više. Bojim se da međunarodni dužnosnici mnogo više znaju o ovome nego domaća javnost...''
Vijesti / Politika | 25. 06. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjednika Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za sigurnost Drago Kalabić tvrdi da je pronalazak naoružanja u kući u selu Matuzići u Federaciji BiH pokazatelj da je međunarodna zajednica blagonaklona prema Bošnjacima.

"Pronalazak naoružanja nije ništa novo. Nakon godina iskustava vidimo kako međunarodna zajednica djeluje u BiH, odnosno da je blagonaklona prema Bošnjacima", rekao je Kalabić Srni.

Izrazio je bojazan da je mnogo sredina u FBiH na koje međunarodna zajednica gleda blagonaklono jer je poznat slučaj koji se odnosi na nabavku i sakrivanje naoružanja u kojem je sudjelovao dužnosnik SDA Šemsudin Mehmedović.

"Ovakvi slučajevi se ponavljaju i vjerujem da će, nažalost, ovoga biti sve više. Bojim se da međunarodni dužnosnici mnogo više znaju o ovome nego domaća javnost, ali šute i nastavljaju s pristranošću i politikom dvostrukih standarda", dodao je Kalabić.

Naime, tijekom rušenja privatne kuće u selu Matuzići, pronađeno je šest raketa za raketni bacač RPG7, dva ručna raketna bacača M80 64 milimetra, tri tromblonske mine, dvije ručne bombe, jedna improvizirana mina ratne proizvodnje i 1.350 metaka kalibra 7,62 milimetra. Potvrdio je to novinarima šef Odjela za uništavanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave Civilne zaštite Sead Vrana.

On tvrdi da su minsko-eksplozivna sredstva uništena u petak, 22. lipnja. Vrana je najavio da će biti nastavljena pretraga ove lokacije zbog sumnje da ima još naoružanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close