Jelena Trivić osnovala stranku

Među prvima u Europi: U BiH registrirano 145 političkih stranaka

Na prošlim Općim izborima u Bosni i Hercegovini prijavljeno je 145 političkih subjekata što je našu zemlju svrstalo među vodeće u Europi po broju političkih stranaka.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2023. u 06:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doskorašnja potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić službeno je priopćila da osniva stranku Narodni front za, kako je navela, bolju, uređeniju, pristojniju Republiku Srpsku, navodi BHRT. 

Na prošlim Općim izborima u Bosni i Hercegovini prijavljeno je 145 političkih subjekata što je našu zemlju svrstalo među vodeće u Europi po broju političkih stranaka.

Može li nova stranka Jelene Trivić donijeti promjene na političkoj sceni?

Nepoznato je tko će biti njeni najbliži suradnici i hoće li se među njima naći i neko poznato političko ime.

U obraćanju na društvenim mrežama je rekla da je shvatila da u postojećem političkom okviru nema podršku za onu viziju Republike Srpske koju će ponuditi Narodni front.

„Naš cilj je slom korumpiranog režima od kojeg ljudi iz Republike Srpske bježe, ali i da ponudimo viziju i sva programska načela koja smo prezentirali da u Republici Srpskoj cijenimo rad, poštenje, znanje i da nam vladaju zakoni, a ne odmetnute grupe”, naglasila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

"Uklanjanje vladajućeg režima" 

Sreću joj je poželio i njen doskorašnji politički šef, uvjeren da će to doprinijeti uklanjanju vladajućeg režima.

„Svakom novom političkom subjektu, pokretu, pojedincu koji svojim djelovanjem pomaže da uklonimo režim i da Republiku Srpsku učinimo dostojanstvenijom, pravednijom I zaposlenijom, želimo mnogo sreće”, poručio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Foto: Facebook / Jelena Trivić

Analitičari ocjenjuju da ako ciljna grupa Narodnog fronta budu mladi, neopredijeljeni glasači da u tom slučaju može napraviti iskorak na političkoj sceni. Do toga neće doći, smatraju, ako postane klon.

“Ako će stvarno ponuditi alternativu, a meni se čini da može da je ponudi u smislu ispravnog ekonomskog programa, zadržavanja mladih i ono što je problematika, bez nacionalne i socijalne priče, onda je to veoma dobar potez jer nažalost takvih partija ovdje nemamo”, smatra Borislav Vukojević, viši asistent na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci.

Što građani očekuju od nove stranke Jelene Trivić?

„Svi se oni bore za sebe, za nas nitko, neka i ona proba”, “Mislim da je ona pomak u Republici Srpskoj“, „Jelena Trivić je neko tko prednastavlja mlade ljude i tko se bori za made ljude”, “Biće bolje i za Republiku Srpsku, narod, dosta je više bilo ovih tajkuna”, samo su neki od komentara građana.

Novinar Slobodan Popadić očekivao je da će Jelena Trivić odluku priopćiti na konferenciji za medije i predstaviti politički program nove stranke. Ovako su novinari ostali uskraćeni i za pitanja i za ključne informacije. Predviđaju borbu za opozicioni tron.

"Jelena Trivić najsličnija Vukonoviću" 

“Ako pogledamo dosadašnji rad gospođe Trivić on je najsličniji onome što radi gospodin Vukanović, tako da može da se očekuje neka vrsta rivaliteta na terenu. Nejasna je njena ideologija politička, nejasno je da koju vrstu biračkog tijela može da računa", kazao je.

I lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović čeka da vidi kakav je program i ciljevi Narodnog fronta. Kratko je poručio da Jeleni Trivić želi sreću s novom strankom i da ne strahuje da će Narodni front njegovoj listi uzeti glasove.

Kopirati
Drag cursor here to close