Obračun

Martinac pretukao Vidovića zbog galerije u Kosači

Vijesti / Politika | 09. 07. 2015. u 07:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelja Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače Danijela Vidovića jučer je oko podne pretukao vlasnik ugledne mostarske umjetničke galerije 'Martino' Branimir Martinac.

Kako stoji u policijskom priopćenju za Bljesak.info ''u srijedu u 11:25 sati Danijel V. je Policijskoj upravi Mostar prijavio da ga je pretukao Branimir M''. Policija navodi kako je došlo do spora u vezi poslovnog prostora u sklopu HD HS Kosača.

"Nakon prepirke, a poslije i fizičkog obračuna u bolnici je završio Danijel V. kojem su konstatirane teške tjelesne ozljede", potvrđeno je iz MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info.

Policija je, navodi se, uradila očevid na mjestu događaja, te se nastavljaju dalje aktivnosti oko rješavanja slučaja. Martinac je Dnevnom listu potvrdio da je pretukao Vidovića objasnivši da mu je žao, ali da jednostavno ''nije mogao izdržati Vidovićevu bahatost''.

"Istina je da sam ga pretukao. Ukratko, nakon naše prepirke otišao je, a potom se vratio do mene i rekao mi da sam đubre. Više nisam mogao izdržati i dobio je degenek. Žao mi je što sam tako reagirao, ali nisam mogao izdržati da me vrijeđa na takav način i to poslije toliko godina moga rada s galerijom'', kazao je Martinac za Dnevni list.

"Više od 15 godina vodim galeriju, imao sam bezbroj prepoznatih i priznatih projekata, i da mi on na kraju u lice kaže da sam đubre. Ne krijem da sam ostao dužan nekoliko kirija, ali dogovarali smo se o otplati duga. Na kraju su me izbacili iz prostora. Ja sam to normalno prihvatio, iznio svoje stvari i očistio prostor.

Ali, poslije sam saznao da iza svega stoji ‘štimanje’ posla nekome od njegovih nadređenih u stranci. To je vrlo nekorektno prema meni. Očito, nekome je taj prostor već namijenjen i Vidović nije znao kako će to ‘odraditi’ nego na način na koji je to učinio. To više jednostavno nisam mogao trpjeti'', kazao je Martinac za mostarski list.

Kontaktirali smo i Vidovića, koji nam je rekao kako ne želi komentirati ovaj događaj.

Kopirati
Drag cursor here to close