Koga obuzdati?

Mamićeva lekcija Vučiću: Hrvati su srpska braća

'' Sutra će Srbi biti ili s nama u Europskoj uniji, a ja tvrdim da hoće ukoliko opstane Europska unija, ili će se stvoriti neka nova tvorevina u kojoj ćemo opet biti zajedno'', rekao je Mamić.
Vijesti / Politika | 21. 08. 2020. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Poručujem mom prijatelju Vučiću da malo obuzda sebe i svoje jastrebove Vulina i Dačića. Kako smo ga lijepo primili na inauguraciji Karamarka, kako ga je predsjednica primila. Hrvati su srpska i Vučićeva braća. Prema tome, neka spusti tonove'', poručio je srbijanskom predsjedniku nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić.

Mamić je dao veliki intervju za Sportklub, u kojem je, između ostalog govorio o sponama između sporta i politike, te javno prozvao srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Foto: Bljesak.info / Susret Zdravka Mamića i Aleksandra Vučića

''Ne moramo da se volimo u krajnjoj liniji, ali moramo da se poštujemo. Ali, mislim da nema razloga da se ne volimo jer smo susjedi i braća. Od pamtivjeka smo tu gde jesmo i dugo ćemo još biti tu. Apostrofirali ste Kraljevinu Jugoslaviju, prvu i drugu Jugoslaviju. Sutra će Srbi biti ili s nama u Europskoj uniji, a ja tvrdim da hoće ukoliko opstane Europska unija, ili će se stvoriti neka nova tvorevina u kojoj ćemo opet biti zajedno'', rekao je Mamić.

Nekadašnji čelnik Dinama s Vučićem se susreo prije godinu dana u Mostaru.

''Nazvao sam ga prijateljem iako nismo prijatelji, ali ne mogu da mu ne zahvalim. Bio je to slučajan susret u Mostaru na Gospodarskom sajmu, na kome su bili on, Dodik i Čović. Bila je to grupa ljudi, uključujući novinare, koja je pratila tri predsjednika. On se zaustavio i tako me srdačno pozdravio, čestitao mi na svim mojim uspjesima i rekao mi: 'Dođi u moju Zvezdu'. Zahvalio sam mu se i ističem to ovako jer nema hrvatskog političara iz Hrvatske ili iz BiH koji nije doživio da se susretne s Vučićem, a da on ne pita za mene i kaže: 'Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposoban čovjek'. Meni to ljudi prenesu i onda ja ne mogu da ga ne volim i da ga ne poštujem'', rekao je, između ostalog, Mamić.

Kopirati
Drag cursor here to close