"Degutantan način"

Magazinović: Milanović će napraviti veći problem Hrvatskoj nego BiH

"Dobro sam ga poznavao, to više nije isti čovjek. Bio je pristojni socijaldemokrat kojeg je krasila borba za univerzalne vrijednosti. Ovo danas je… ne znam to objasniti", kazao je Milanović.
Vijesti / Politika | 03. 05. 2022. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović govorio je za "Dan uživo".

Planirani sastanak sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem nije se dogodio. Evo i zašto.

"To više nije isti čovjek" 

"Ne znam je li organizatorima Njemačkom društvu za međunarodnu suradnju ponuđeno neko objašnjenje, ali nije to toliko ni bitno. Učinjeno je sve na vrijeme, dva dana prije smo znali da nije na agendi gospodin Milanović, već njegov savjetnik. Htio sam da iskomuniciramo neke stvari oko BiH iako to nije bila tema. Kasnije su kazali da on nije trebao biti na tom sastanku? To je nepristojna reakcija i neću komentirati", kaže Magazinović.

"Dobro sam ga poznavao, to više nije isti čovjek. Bio je pristojni socijaldemokrat kojeg je krasila borba za univerzalne vrijednosti. Ovo danas je… ne znam to objasniti. Žao mi je što svoju poziciju predsjednika jedne europske zemlje nije iskoristio da pomiri Balkan. Način na koji ovo radi je degutantan i način o kojem priča o BiH".

Nastavio je o Milanoviću:

"Milanović svakodnevno daje veliki broj izjava koje se same sa sobom sudaraju, ali nas boli način na koji spominje BiH i kako nas tretira. Uvjeren sam da će napraviti veći problem Hrvatskoj nego BiH. Ako on uloži veto na pristupanje Finske i Švedske NATO-u, jel mislite da će to netko blagonaklono gledati".

"Katastrofalno i kratkovidno" 

Sutra SIP raspisuje izbore za listopad mjesec ove godine. To znači da prijedlog o Izmjeni izbornog zakona HDZ-a ostaje samo prijedlog.

"Sutra će SIP raspisati izbore i onda nema promjena pravila. Nema ništa o promjene Izbornog zakona".

Također je komentirao i način na koji su delegati SDA u Domu naroda pokazali nezadovoljstvo prijedlogom HDZ-a da se na izvanrednoj sjednici glasa o Izbornom zakonu.

To su uradili tako što se nisi pojavili i tako, kako kaže Magazinović, stali rame uz rame s onima koji blokiraju institucije države.

"Katastrofalna greška. Vi se borite za funkcionalnost institucija i vi je blokirate i stavljate se rame uz rame. Blokirati instituciju zato što vam se ne dopada prijedlog, a imate alate da to spriječite, to je katrastafalna i kratkovidno. Bio sam šokiran", kaže Magazinović.

Komentirao je i kandidaturu Denisa Bećirevića za člana Predsjedništva BiH. Koalicijski partneri SDP-a i još neke stranke će Bećirevića zajednički predložiti.

"Bilo je spina oko toga i priča da unutar SDP-a postoje previranja oko kandidature. Nermin Nikšić mu je dao punu podršku. Uskoro će šira koalicija, a sad neću o partijama koje će ga podržati, izaći i javno s tom podrškom", zaključio je Magazinović.

Kopirati
Drag cursor here to close