Pavković

Ljepilo bez traga: Traži se istraga zbog plakata u Sarajevu

Vijesti / Politika | 27. 10. 2021. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik HDZ BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Ivica Pavković od Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije zatražio je da istraži i primjereno kazni kreatore plakata koji su nedavno osvanuli u Sarajevu, a kojima se natpisom „I ti si potreban za obranu BiH“ poziva na mobilizaciju i rat.

  

''Postavljanje ovakve vrste plakata zahtjeva temeljitu istragu i kažnjavanje onih koji stoje iza njih. Oni bi vjerojatno pobjegli u slučaju ispaljene petarde, a sirotinja bi, kao i proteklom ratu, trebala ginuti. Ovakve pozive na mobilizaciju i rat koji nikome razumnom u ovoj zemlji nije ni na kraj pameti treba zaustaviti, ali i primjereno kazniti iz više razloga. Među njima su ekonomski razlozi, jer koji će to strani investitor ulagati tamo gdje se poziva na mobilizaciju stanovništva i rat'', kazao je uz ostalo Pavković, prenio je Večernji list.

Naglasio je kako bi isto reagirao i da su ovakvi plakati osvanuli u bilo kojem dijelu BiH jer nanose nesagledivu štetu.

Podsjećamo, plakati, koje je koristila Teritorijalna obrana BiH, polijepljeni su po Sarajevu 16. listopada.

Pojedini sarajevski mediji objavili su kako ''na plakatu uslikanom u Strossmayerovoj ulici ne postoji trag o onome tko ih je polijepio niti bilo kakve druge informacije''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close