Pred izbore

HDZ BiH HBŽ: Gdje je nestalo samopoštovanje Draška Dalića?

Prva osoba ŽNL dugo godina je obavljala važnu dužnost u policiji HBŽ-a i nije valjda zaboravila što znači i predstavlja optužiti ''nekoga'' ili ''nešto'' za kriminalne radnje bez dokaza i činjenica. Zato
Vijesti / Politika | 19. 10. 2020. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ŽO HDZ BiH HBŽ oglasio se priopćenjem za javnost u kojem pozivaju na odgovornost Županijsku neovisnu stranku , obzirom da ova stranka - prema njihovim riječima ''na pojedinim portalima u pisanoj formi ukazuje na navodne kriminalne radnje i kriminalce što protuzakonito žele dobiti glasove birača dopisnim glasovanjem, odnosno putem pošte.''

Shodno tome, iz ŽO HDZ BiH HBŽ  poručuju da za takve tvrdnje moraju imati dokaze.

Priopćenje prenosimo u cjelosti u tekstu ispod.

 -U predizbornoj političkoj kakofoniji pojedine političke stranke i pojedinci ne prezaju ni od čega samo kako bi dobili koji glas više na izborima. Nije važno za njih je li nešto utemeljeno ili nije. Unošenje zabuna, manipulacija i davanje lažnih obećanja bez dodira sa realnošću konstanta je koju smo vidjeli i doživjeli pred svake izbore. Dakle ništa novo.

U to političko kolo uključila se i Županijska neovisna lista. Naime više od mjesec dana u nekoliko navrata ŽNL na pojedinim portalima u pisanoj formi ukazuje na navodne kriminalne radnje i kriminalce što protuzakonito žele dobiti glasove birača dopisnim glasovanjem, odnosno putem pošte.

U jednom tekstu ŽNL proziva stranke, a u drugom stranku. Ništa precizno. Samo sumnja. Sve zavrjeđuje malo pojašnjenja i analize.

Prva osoba ŽNL dugo godina je obavljala važnu dužnost u policiji HBŽ-a i nije valjda zaboravila što znači i predstavlja optužiti ''nekoga'' ili ''nešto'' za kriminalne radnje bez dokaza i činjenica. Zato se podliježe zakonskoj odgovornosti. Bilo bi građanski pošteno da ŽNL konkretno sa argumentima kaže koja se stranka (e) ili pojedinci služe nečasnim radnjama u dopisnom glasovanju pred skorašnje lokalne izbore u BiH. Odgovornost za izgovorenu i napisanu javnu riječ mora postojati.

Zanimljiva je neprincipijelnost i nedosljednost ŽNL. Ovaj politički subjekt podržava grupaciju iz istočno-južne općine HBŽ-a da dobije predsjednika Vlade HBŽ-a iako čelni čovjek ŽNL sam dobro zna kojim su marifetlucima u glasanju putem pošte na Općim izborima 2018. godine u BiH iz Tomislavgrada dobili šest zastupnika u Skupštini HBŽ-a u ime HDZ-a BiH. Gdje je i zašto nestalo samopoštovanje gos. Draška Dalića?

Kopirati
Drag cursor here to close