A ne HDZ BiH

Livanjska ''Devedesetka'': HNP i mi smo izborili povećanje naknade za Buško jezero

''Dragan Čović bio domaćin sastanka, jer se razgovaralo o raspodjeli sredstava. Vjerojatno se nada da će povećanjem proračuna dobiti više sredstava za svoju stranačku televiziju Herceg Bosne'', navode iz ''Devedesetke''.
Vijesti / Politika | 22. 06. 2021. u 21:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Ćorić ovih je dana posjetio Livno. Na službenoj stranici grada objavljeno je kako su domaćini sastanka, uz livanjskog gradonačelnika, bili Dragan Čović i Borjana Krišto.

Tim povodom oglasila se livanjska ''Devedesetka''.

''Kako je moguće da je Dragan Čović domaćin u našem gradu može se objasniti samo činjenicom da je to zapravo bio stranački sastanak sestrinskih HDZ BiH i HDZ RH, a tema su bili "potencijali Livna i stanje u gospodarstvu". Nezaobilazna tema je bila i naknada za korištenje vode iz Buškog jezera. Eto, dragi Livnjaci, zato je Dragan Čović bio domaćin sastanka, jer se razgovaralo o raspodjeli sredstava. Vjerojatno se nada da će povećanjem livanjskog (i tomislavgradskog!) proračuna dobiti više sredstava za svoju stranačku televiziju Herceg Bosne'', navode iz ove stranke.

''Uzalud vam trud svirači! HDZ BiH nema većinu u Gradskom vijeću Livna, te će na sutrašnjoj sjednici biti usvojen zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na inicijativu zastupnika Hrvatskog nacionalnog pomaka i HDZ 1990 da se za 3 i pol puta poveća naknada za potopljeno zemljište što će obvezati HEP da samo po ovoj stavci u livanjski i tomislavgradski proračun uplaćuje preko 8 milijuna KM godišnje!'', poručuje dalje lokalna ''Devedesetka''.

Dodaju kako ''posjetu ministra Ćorića i domaćinstvo Dragana Čovića možemo okarakterizirati kao pokušaj miniranja ove inicijative koja daje brzo i efikasno rješenje''.

''Dokaz da se radi o stranačkom posjetu, a ne međudržavnom i prijateljskom leži u detalju sa fotografija sastanka. Primjetno je da su na sastancima s ministrom Ćorićem bili isključivo kadrovi HDZ BiH, usprkos tome što HDZ BiH nema većinu u Gradskom vijeću Livna, a opozicija je i na razini županije s tek jednim zastupnikom! Izostala je na sastanku predsjednica Gradskog vijeća, a nije pozvan niti dopredsjednik vijeća Ivan Penić koji dolazi iz njima mrske HDZ 1990. Razgovarati o potencijalima Livna i Hercegbosanske županije, a ne pozvati predsjednika Vlade, ministricu gospodarstva i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva samo je dodatni dokaz o kakvom se skupu ovdje radi'', navode.

''Pozivamo Livnjake, ono malo što ih stožernici nisu otjerali u Njemačku i druge zapadne zemlje, da ne nasjedaju na prazna obećanja i šuplju priču, jer da su HDZ RH i HDZ BiH htjeli davno bi riješili pitanje naknade za Buško jezero. Sada će nove snage konačno riješiti to pitanje, a HDZ BiH neće biti faktor koji livanjske novce uplaćuje za raznorazne hercegovačko-HDZovske projekte poput TV Hercegbosne. Vladu Republike Hrvatske, pa i ministra Ćorića pozivamo da poštuju žrtvu ljudi raseljenih zbog izgradnje Buškog jezera te da ovu temu ne koriste za oživljavanje HDZ BiH i njihovu propagandu'', zaključuju iz lokalnog ogranka ''Devedesetke'' u Livnu.

Kopirati
Drag cursor here to close