Bolnica Walter Reed

VIDEO | Liječnici: Trump se osjeća vrlo dobro

"Trump je jučer primio Redemesvir i planiramo nastaviti s tom terapijom", dodali su liječnici.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2020. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Predsjednik se danas osjeća vrlo dobro", kazao je liječnik dr. Sean Conley u bolnici Walter Reed.

"Pratimo njegove funkcije srca i bubrega, sve je u redu. Predsjednik nema problema s disanjem, odlične je volje, nema potrebe za primanjem kisika. Kazao nam je da se osjeća kao da je spreman ovog trena otići kući", kazali su liječnici.

"Trump je jučer primio Redemesvir i planiramo nastaviti s tom terapijom", dodali su liječnici.

"Predsjednik nema temperaturu već 24 sata", dodali su.

"Odluka o prijevozu predsjednika u bolnicu bila je iz predostrožnosti. Mi smo jako zadovoljni napretkom predsjednika. Jučer je imao slab kašalj i bio je umoran, ali ti simptomi su sada slabiji", rečeno je na presici.

Podsjetimo, nakon što je hospitaliziran u vojnoj bolnici Walter Reed zbog zaraze koronavirusom, američki predsjednik Donald Trump dobio je dozu antivirusnog lijeka "remdesivir".

"Remdesivir", koji je prvenstveno namijenjen liječenju ebole, pokazao se efikasnim u borbi protiv koronavirusa, odnosno u skraćivanju perioda oporavka oboljelih od covida-19.

Po dolasku u bolnicu Walter Reed predsjednik Donald Trump je preko Twittera uputio poruku da mu je dobro.

"Ide dobro, mislim. Hvala svima. Volim vas", objavio je Trump.

Američki predsjednik u petak je, 17 sati nakon što je objavljeno da je pozitivan na covid-19, helikopterom prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed (Bethesda, Maryland) na liječenje.

Prethodno je objavio video poruku od 18 sekundi, koja je snimljena u Bijeloj kući.

"Idem u bolnicu Walter Reed. Mislim da sam vrlo dobro, ali moramo biti sigurni da će sve biti u redu", kazao je Trump u video poruci, koju je objavio stojeći, obučen u tamno odijelo s plavom kravatom.

Prema helikopteru, koji ga je prebacio u bolnicu, hodao je bez ičije pomoći, nosio je masku za lice i nije razgovarao s novinarima.

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany priopćila da će predsjednik Trump iz predostrožnost biti prebačen u posebni apartman vojne bolnice Walter Reed.

"Zbog predostrožnosti, te na preporuku njegovog liječnika i medicinskih stručnjaka, predsjednik Trump će sljedećih nekoliko dana svoj posao obavljati iz predsjedničkog ureda u bolnici Walter Reed", priopćila je Kayleigh McEnany.

Neimenovani dužnosnik Bijele kuće kazao je novinskoj agenciji Reuters da predsjednik Trump nije prenio ovlasti na potpredsjednika Mikea Pencea, koji je u petak bio negativan na testu na koronavirus, kao i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, koja je treća u liniji sukcesije, iza potpredsjednika Pencea.

Prije odlaska u bolnicu predsjednikov liječnik u dr. Sean Conley objavio je da je predsjednik Trump primio dozu eksperimentalnog lijeka kompanije Regeneron koji sadrži koktel antitijela za covid-19, te je dodao da predsjednik SAD-a uzima cink, vitamin D, lijek za žgaravicu, melatonin i aspirin.

Kopirati
Drag cursor here to close