Ne čačkaj mečku

Lavrov: Ruski ciljevi u Ukrajini nisu ograničeni samo na Donbas

Lavrov je dodao da će se ciljevi Rusije još više proširiti ako Zapad Kijevu isporuči oružje dugog dometa, piše agencija.
Vijesti / Politika | 20. 07. 2022. u 16:45 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u srijedu je izjavio da geografski ciljevi moskovske "specijalne vojne operacije" u Ukrajini više nisu ograničeni na istočnu regiju Donbas, već uključuju i niz drugih teritorija, objavila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Lavrov je dodao da će se ciljevi Rusije još više proširiti ako Zapad Kijevu isporuči oružje dugog dometa, piše agencija.

Kada je Rusija napala Ukrajinu 24. veljače, predsjednik Vladimir Putin negirao je da postoji bilo kakva namjera da se okupira ukrajinski teritorij, kazavši da mu je cilj demilitarizirati i "denacificirati" zemlju, što je izjava koju su Kijev i Zapad odbacili kao izgovor za osvajački rat.

Nakon što je u prvome pokušaju zauzimanja glavnog grada Kijeva ruska vojska odbijena, rusko ministarstvo obrane priopćilo je 25. ožujka da je prva faza specijalne operacije završena i da će se sada usredotočiti na "postizanje glavnog cilja, oslobađanja Donbasa".

Gotovo četiri mjeseca kasnije ruska vojska zauzela je Luhansk, jednu od dviju regija koje čine Donbas, no još su daleko od osvajanja čitave druge regije Donjecka.

Ipak, ruske vojne snage zauzele su neke teritorije izvan Donbasa, posebice u regijama južnog Zaporožja i Hersona te nastavljaju s raketnim napadima na gradove diljem Ukrajine.

Kopirati
Drag cursor here to close