Posjeta

Larson u Mostaru: Kreće li obračun s korupcijom u HNŽ?

Vijesti / Politika | 21. 06. 2021. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tužiteljstvo HNŽ / 

Glavni tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije Zdenko Kovač, sa svojim suradnicima, u petak je, 18. lipnja, primio je u radni posjet Erika Larsona, Višeg savjetnika u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

Kako je priopćeno, na radnom sastanku se razgovaralo o korupciji u društvu i radu Tužiteljstva HNŽ na predmetima korupcije, kao i o problemima s kojima se Tužiteljstvo susreće u radu na ovim predmetima.

''Postignut je visok stupanj suglasnosti o potrebi još veće angažiranosti svih institucija u društvu u borbi protiv svih oblika koruptivnih postupanja. Razmijenjena su iskustva u dosadašnjem radu, istaknuti primjeri dobre prakse, te dogovoreni budući vidovi suradnje u borbi protiv korupcije. Naglašena je žurna potreba za uspostavom policijskih struktura u HN županiji, a sve u cilju efikasnije borbe protiv korupcije i drugih oblika kriminala'', navelo je Tužiteljstvo HNŽ-a.

Dodaje se kako je Larson ''podržao rad tužitelja Tužiteljstva HNŽ, cijeneći izuzetno teške uvjete u kojima se obavljao rad tužitelja, te ih ohrabrio u njihovoj borbi protiv svih oblika kriminala i vladavini prava''.

Kopirati
Drag cursor here to close