Filharmonija

La Scala na LED ekranima ispred Kosače

Vijesti / Politika | 09. 07. 2015. u 13:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncert La Scala-ine Filharmonije, koji će biti upriličen 12. srpnja u Narodnom pozorištu u Sarajevu, priliku će imati vidjeti i mostarska publika putem LED ekrana ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 21.30 sati.

Koncert za mir posvećen Bosni i Hercegovini održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije i Međureligijskog vijeća u BiH, na inicijativu Veleposlanstva Italije.

Koncert će biti izravno prenošen u Sarajevu putem pet velikih LED ekrana i to pored Sebilja, ispred katedrale i pravoslavne crkve, ispred Starog hrama, Narodnog pozorišta i na Trgu djece Sarajeva te u Mostaru.

Filharmonijom će dirigirati Ottavio Dantone, uz repertoar koji će predstaviti Mozartovu Simfoniju br. 7 u Dduru, K45, arije Disserratevi o porte d’averno, Naufragando va per l'onde i duet Dolci chiodi, amate spine iz Haendelovog oratorija Uskrsnuće i Pergolesijev Stabat Mater za sopran, kontraalt i gudače, uz glas soprana Robertae Invernizzi i kontraalta Delphine Galou.

Koncert će biti prenošen putem eurovizijske razmjene i emitiran u izravnom prijenosu putem javnog televizijskog servisa Bosne i Hercegovine BHT1 i putem RAI 5 u Italiji.

Kopirati
Drag cursor here to close