Trgovina utjecajem

Kaznena prijava protiv sarajevskih vijećnika

Ističu da su danas vijećnici iz Starog Grada (Seid Škaljić, Vedran Dodik, Jasmin Skorupan,Srđan Simonović) i Novog Grada (Drago Jurić, Enisa Spahić, Bajro Biber) srušili kvorum, izlazeći sa sjednice.
Vijesti / Politika | 24. 03. 2021. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Naše stranke, Naroda i pravde i Socijaldemokratske partije BiH smatraju da su danas Abdulah Skaka i Ibrahim Hadžibajrić na tajnom glasovanju na čelo Gradskog vijeća Sarajeva pokušali dovesti Srđana Srdića s ciljem rušenja njihovog kandidata Bogića Bogićevića za gradonačelnika Grada Sarajeva.

''Srđan Srdić u proteklom mandatu je zaposlen u JP Sarajevo a njegova supruga u Općinu Novo Sarajevo'' - navodi se u zajedničkom priopćenju Naše stranke, NiP-a i SDP-a.

Najavili su da će danas u Tužiteljstvo Kantona Sarajevo podnijeti kaznene prijave s materijalnim dokazima i svjedocima o pokušaju trgovine utjecaja prema vijećnicima.

Ističu da su danas vijećnici iz Starog Grada (Seid Škaljić, Vedran Dodik, Jasmin Skorupan,Srđan Simonović) i Novog Grada (Drago Jurić, Enisa Spahić, Bajro Biber) srušili kvorum, izlazeći sa sjednice jer je, kako su naveli, 'opća većina bila na našoj strani'.

Podsjećaju da je Statutom Grada Sarajeva propisano da iz svake općine mora biti prisutno pet vijećnika i da spomenuti vijećnici ''zloupotrebljavaju ovaj institut po nalogu Skake i Hadžibajrića''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close