Cirkus od države

Krišto: Zastupnici pauzama blokiraju rad Parlamenta BiH

''Ne radi se o tome da se pauza traži radi nekih konzultacija, nego se na neki način opstruira rad parlamenta, ali svakom zastupniku, svakom klubu na obraz'', kazala je Krišto.
Vijesti / Politika | 25. 10. 2017. u 22:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrta polusatna pauza u zasjedanju Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dana je ovaj put na zahtjev Kluba zastupnika Demokratske fronte (DF).

Naime, njoj je prethodila pauza koju je tražio Klub zastupnika SNSD-a.

Nakon što su se zastupnici vratili sa te pauze predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac je kazao da je taj klub obavio konzultacije.

''S obizrom na činjenicu da ovdje ima predstavnika klubova zastupnika i zastupnika koji su tražili da se prekine sjednica i da se zakaže za neki naredni termin, molim vas da još jedanput razmislite o mogućnosti da prekinete  sjednicu'', kazao je Košarac.

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Borjana Krišto je napomenula da se Dom izjasnio o nastavku sjednice.

Kazala je da su imali i zasjedanje Kolegija.

''Sve ove pauze koje su tražene, bez obzira na poslovničko pravo koje pripada svakom klubu, očito se radi o zloupotrebama Poslovnika. Ne radi se o tome da se pauza traži radi nekih konzultacija, nego se na neki način opstruira rad parlamenta, ali svakom zastupniku, svakom klubu na obraz'', kazala je Krišto.

Nakon toga je predsjedavajući Kluba zastupnika DF-a zatražio polusatnu pauzu koja je u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close