SIP

Krišto ispunjava sve uvjete da bude na čelu Vijeća ministara

Na sastanku devet stranaka iz Felacije BiH održanog 7. prosinca u Konjicu, dogovoreno je da Borjana Krišto bude kandidatkinja za mandatara državne vlade
Vijesti / Politika | 14. 12. 2022. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Borjana Krišto ispunjava potrebne uvjete za imenovanje na funkciju predsjedavajuće Vijeća ministara BiH'', objavilo je Središnje izborno povjerenstvo, koje je danas na 97. sjednici, pored ostalog, izdalo potvrdu da Krišto ispunjava sve potrebne uvjete propisane člankom 10.c. točka a) Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine za imenovanje na funkciju predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Naime, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je dana 12.12.2022. godine, primilo akt Tajništva Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kojim je dostavljen popunjen obrazac propisan od strane Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine, za kandidata za funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, sukladno članku 10c. i 10d. točka b) Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Naime, na sastanku devet stranaka iz Felacije BiH održanog 7. prosinca u Konjicu, dogovoreno je da Borjana Krišto bude kandidatkinja za mandatara državne vlade, a Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH kandidat za mandatara za sastav nove Vlade Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close