Politički razgovori

Krišto s Lajčakom o EU; sastanak s Plenkovićem otkazan

Krišto je u Mostaru održala sastanak sa Miroslavom Lajčakom, posebnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.
Vijesti / Politika | 01. 05. 2023. u 17:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je danas u Mostaru u posjetu Miroslava Lajčaka, posebnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

Na sastanku se, kako neslužbeno doznajemo, razgovaralo najviše o suradnji državnih institucija Bosne i Hercegovine sa institucijama Europske unije.

Foto: Bljesak.info / Krišto s Lajčakom o EU

Lajčak je, između ostalog, istaknuo kako mu je ovo prvi posjet Bosni i Hercegovini u funkciji posebnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

Krišto se trebala sastati i sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, ali je taj sastanak, kako doznajemo, otkazan.

Foto: Bljesak.info / Krišto s Lajčakom o EU

Inače, Borjana Krišto i njen stranački šef Dragan Čović održat će danas i sutra u Mostaru niz sastanaka sa stranim dužnosnicima.

Čović će se u Mostaru prvo sastati s Miroslavom Lajčakom, a nakon toga, planiran je i sastanak s Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Vlade Republike Hrvatske i izaslanstvom koji će u Mostaru boraviti u dvodnevnoj posjeti.

2. svibnja u ureda Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Čović će ugostiti Anu Brnabić, predsjednicu Vlade Republike Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close