O Pelješkom mostu

Krišto i Čolak pisali EK: Softić i Džaferović nisu ovlašteni iznositi mišljenja

Vijesti / Politika | 07. 09. 2017. u 15:33 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedateljica Zastupničkog doma Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak uputili su, povodom spora sa Republikom Hrvatskom u vezi s izgradnjom "Pelješkog mosta" i pisma koje mu je iz Parlamentarne skupštine BiH upućeno dan ranije, pismo predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju.

Krišto i Čolak su istaknuli da ranije pismo drugog zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH Safeta Softića i drugog zamjenika predsjedateljice Zastupničkog doma PS BiH Šefika Džaferovića  '

''To su isključivo osobni stavovi potpisnika pisma i stavovi njihove stranke tj. Stranke demokratske akcije (SDA). U navedenom pismu je izneseno niz neargumentiranih, jednostranih, neosnovanih i neslužbenih tvrdnji i ocjena. Nepobitna je činjenica da o navedenoj temi Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine nije zauzela nikakav službeni stav niti je Bosna i Hercegovina u 'sporu' sa Republikom Hrvatskom oko navedenog pitanja, kako se navodi u pismu. Obavještavamo vas da gospoda Softić i Džaferović, sukladno važećim propisima Bosne i Hercegovine, ni na koji način nisu ovlaštena za vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine, tumačenje odluka i stavova Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH. Također nisu ovlašteni niti iznositi stavove i mišljenja o navedenoj temi u ime Zastupničkog doma PS BiH i Doma naroda PS BiH tj. Parlamentarne skupštine BiH'', naveli su Krišto i Čolak.

Kopirati
Drag cursor here to close