Politička situacija

Schmidt poručio da će se suzdržavati od primjedbi

''Dobra je praksa da ću se u međuvremenu suzdržavati od detaljnih primjedbi na političku situaciju u Bosni i Hercegovini'', rekao je.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2021. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Christian Schmidt poručio je da mu je veliko zadovoljstvo što je imenovan za visokog predstavnika u BiH, prenosi Avaz.

''Velika je čast, ali i odgovornost raditi u bliskoj suradnji s međunarodnom zajednicom na budućnosti ljudi u Bosni i Hercegovini na putu ka Europskoj uniji. Želio bih zahvaliti Valentinu Inzku na dugogodišnjoj izvanrednoj posvećenosti uredu i ljudima u Bosni i Hercegovini. Tako će se nastaviti sve dok ja ne preuzmem dužnost 1. kolovoza 2021. godine, rekao je Schmidt.

Na pitanje u čemu vidi ključne probleme u Bosni i Hercegovini te čemu će se u svom radu posebno posvetiti, Schmidt je rekao da još nije vrijeme da o tome govori.

''Dobra je praksa da ću se u međuvremenu suzdržavati od detaljnih primjedbi na političku situaciju u Bosni i Hercegovini'', rekao je.

Podsjetimo, jučer su u Sarajevu veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) službeno imenovali Christian Schmidt za sljedećeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, nakon što ga je za to mjesto kandidirala Njemačka, priopćeno je iz OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close