Izvještaj gradonačelnika

Kordić o godini iza nas: Jedno mi je žao…

Mostarski gradonačelnik je rekao kako mu je ove godine bilo jako teško prikupiti izvještaj o radu te se prisjetiti što se sve radilo tijekom zadnje godine.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2023. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedna od bitnijih točaka je usvajanje regulacijskog plana Zgoni II na području gdje je bio bivši rudnik pa je bio zahtjevan a vrlo je bitan jer imamo najavljenu jednu veliku investiciju . htjeli smo to napraviti školski da napravimo ispitivanje stabilnosti tla. Sad možemo ići u sljedeću fazu, započeti izgradnju i prikupiti ozbiljna sredstva za izgradnju ulica'', rekao je novinarima mostarski gradonačelnik mario kordić u pauzi sjednice Gradskog vijeća.



Kordić je rekao kako je taj proces ''krenulo u dobrom smjeru'' te da se očekuje da će taj dio grada dobiti potpuno novi izgled.

Rekao je kako mu je ove godine bilo jako teško prikupiti izvještaj o radu te se prisjetiti što se sve radilo tijekom zadnje godine.

''Toga je bilo ekstremno puno'', rekao je Kordić i dodao kako bi ''satima mogao nabrajati što je htio a da nije mogao''.

''Velika mi je žalost da nisam mogao prezentirati rješenje deponije Uborak. Nažalost, rezultati nisu zadovoljavajući i bojim se da moram reći da gubimo vrijeme. Pokušavamo nešto shodno dozvolama da bismo nešto sanirali. Rekao je da su deponijska polja napunjena već 2019. godine. Trenutno smo u fazi da pokušavamo na starim deponijskim poljima napraviti novi prostor. Struka je procijenila da bismo na starim deponijskim prostorom mogli dobiti prostor za sljedećih pet godina'', rekao je Kordić i najavio mogućnost tematske pressice na ovu temu. 

Govoreći o Zračnoj luci rekao je da se napokon došlo do ugovora ali i kako ne zna ime i prezime investitora u zgradu Razvitka.

''Iskoordinirat ćemo i taj projekt do kraja. Stalo nam je da Razvitak što prije obnovimo'', rekao je Kordić.

Salem Marić, dopredsjedatelj Gradskog vijeća, govorio je o kamenolomu Kuti rekao je da se moraju poštovati sve zakonske norme i da se od Grada može zatražiti promjena prostornog plana tek kada sud poništi neke odluke.

Video: Kordić: Na Uborak smo potrošili puno vremena i energije
Kopirati
Drag cursor here to close