Sramotno ponašanje

Kordić: Nadam se oštroj kazni!

Ističe kako ovakve stvari šalju ružne i negativne poruke i slike s juga Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 14. 07. 2023. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru su sinoć tri osobe napale španjolskog turista i njegovog sina jer je nosio dres reprezentacije BiH.

Španjolac je policiji prijavio kako su mu se mladići obratili na engleskom jeziku i kazali kako dječak ne može nositi dres Bosne i Hercegovine, a potom su mu ga i pokušali skinuti. Otac je reagirao, stao u zaštitu sina, a tri mladića su ga fizički napala i potom su pobjegli.

Policija je privela jednog od osumnjičene trojke, a radi se o 21-godišnjem M.G.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u razgovoru za Al Jazeeru nije krio ljutnju i razočaranost događanjima u Zrinjevcu. Kazao je kako treba ići daleko od osuda i početi oštro kažnjavati ''pojedince koji ne misle glavama i nanose štetu Mostaru''.

"Ovaj potez ne da je samo za usuditi već… Sramotno zaista ponašanje koje prikazuje Mostar u svjetlu kakav grad nije. Što se tiče samog Grada, Gradske uprave, mi smo osigurali veliki broj nadzornih kamera i predali smo ih policiji. Drago mi je da su već identificirali tog jednog napadača i nadam se da smo pomogli", kazao je prvi čovjek Mostara na upit za komentar o incidentu u parku Zrinjevac.

Ističe kako ovakve stvari šalju ružne i negativne poruke i slike s juga Bosne i Hercegovine.

“Ovo je zaista neprihvatljivo, šalju se ružne slike ponovno iz grada Mostara i iskreno se nadam da će policija početi najoštrije i najteže sankcionirati ovakve pojedince i ovakva djela kako drugima ne bi došlo ni na kraj pameti da čine ovakve stvari.“

U nastavku ukazuje kako njegov grad ima daleko više za ponuditi od ovakvih priča…

“Ne žive samo ova tri čovjeka u Mostaru, ima nas 105 tisuća i sigurno da ima daleko boljih slika i poruka koje možemo poslati svijetu ali, nažalost, ove privlače najveću pozornost. Ponavljam, drago mi je da su odmah uspjeli pronaći jednog od tih pojedinaca i nadam se oštroj kazni“, rekao je Kordić na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close