Raskrinkavanje

Konaković najavio press-konferenciju: O lažima i šibicarima

Prije nekoliko dana nizozemski mediji NRC objavio je priču o Mirzi Gačaninu, rođaku narkomafijaša Edina Gačanina, a u kojem se spominje i Elmedin Konaković.
Vijesti / Politika | 14. 02. 2024. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković najavio je za četvrtak 15. veljače konferenciju za medije na kojoj će govoriti o lažnim i diskreditirajućim navodima koji su se pojavili i koji ga dovode u vezu sa kriminalnim radnjama i grupacijama, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Prije nekoliko dana nizozemski mediji NRC objavio je priču o Mirzi Gačaninu, rođaku narkomafijaša Edina Gačanina, a u kojem se spominje i Elmedin Konaković. Ovaj nizozemski medij prenio je objave pojedinih medija iz BiH koji povezuju Konakovića sa kartelom Edina Gačanina - Tito i Dino.

Konaković je ranije rekao da će ova priča uskoro morati dobiti svoj epilog i da će biti jasno je li on dio narkokartela ili sve konstruira i podmeće pravosudno-medijska mafija.

Nakon objave članka, Konaković je najavio da će kontaktirati i nizozemske vlasti.

"Nizozemski medij se pozove na pisanje bh. medija (Istraga, Hayat i drugi lažovi) i napiše da je ministar vanjskih poslova BiH bio na svadbi šefa narkokartela u Dubaiu.

Pišu onda o 'rasprostranjenoj korupciji' u našoj zemlji u trenutku kad se donose važne odluke o otvaranju pregovora sa EU i kad je Nizozemska jedna od važnih destinacija za pozitivnu odluku.

A onda ti isti lažovi koje organizira višestruko presuđeni klevetnik Avdo Avdić napišu kako ''nizozemski mediji pišu o odlasku ministra vanjskih poslova na svadbu šefa narkokartela''.

To je metoda šibicara sa kojim se ja lako nosim, ja sam dijete mahale, rodio se i odrastao na Soukbunaru, na memli strani i bez srkleta se ovim lažima smijem u lice. Ponekad ni ne reagiram", kazao je Konaković.

Kopirati
Drag cursor here to close