Narod i pravda

Konaković tvrdi da ne pregovaraju sa SDA: "To bi bio šok na političkoj sceni"

"I s pravom je bila ljuta na neke naše partnere od kojih smo očekivali da podrže kandidata koji je SDP predlagao".
Vijesti / Politika | 01. 02. 2023. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Naroda i Pravde (NiP) i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković tijekom današnjeg obraćanja na konferenciji za medije u Banja Luci kazao je da će često komunicirati sa predsjednikom bh. entiteta RS Miloradom Dodikom i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem te ostalim akterima na političkoj sceni.

Razgovarat će, kaže, kako bi ovoj državi donijeli neko dobro i pobjegli od te teze da se samo konfliktom skupljaju jeftini politički bodovi, piše Avaz.

Otvorena pitanja

"Ima mnogo otvorenih pitanja, neke je i predsjednik RS Dodik već sam naglasio, neke naše različite stavove, ali hoću da kažem nekoliko klasičnih primjera iz prakse. Gospođa Željka Cvijanović i ja smo već u prilici da reagiramo na neke međunarodne procese", rekao je Konaković.

Turbulencije unutar Osmorke

Na pitanje razgovara li Trojka sa SDA, Konaković je izjavio da male turbulencije koje su imali unutar koalicije Osmorke su bile posljedica procesa izbora delegata u Domu naroda na državnoj i Federalnoj razini, u kojem kako navodi, najjača stranka koalicije SDP je ostala bez jednog mandata na razini Doma naroda BiH.

"I s pravom je bila ljuta na neke naše partnere od kojih smo očekivali da podrže kandidata koji je SDP predlagao. Posljedica toga jeste da je tom na nekoj lokalnoj razini došlo do zastoja, SDP ne smatra partnerom više stranku Za nove generacije u smislu kapaciteta u Federalnom i Zastupničkom domu naroda, to uopće ne ugrožava većinu koja je formirana i koja će potpisima predložiti, nadam se Nermina Nikšića za premijera Vlade FBiH u skorom roku. Ja koliko znam, Narod i Pravda ne pregovara sa Strankom demokratske akcije. To bi bio šok na političkoj sceni. Ne znam tko to manje želi, oni ili mi", rekao je Konaković.

Kopirati
Drag cursor here to close