Pomalo o svemu

Konaković sa zapovjednikom NATO stožera: Najvažniji sigurnosni partner BiH

General Valas je poručio da NATO stoji uz BiH te da je opredijeljen da pomogne u izgradnji mira, sigurnosti i prosperiteta u našoj zemlji.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2024. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je 14. svibnja 2024. godine sa generalom Matthewom Valasom, zapovjednikom NATO stožera u Sarajevu.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, reformskim procesima s naglaskom na euroatlantske integracije te sigurnosnim izazovima u geostrategijskom kontekstu.

Naglašeno je da Bosna i Hercegovina i NATO dijele snažno partnerstvo, s ciljem jačanja i intenziviranja suradnje.

Ministar Konaković je tom prigodom naglasio da je NATO najvažniji sigurnosni partner koji našim građanima garantira mir, sigurnost i ekonomski razvoj.

Osvrnuo se potom na rad aktualnog Vijeća ministara BiH i napredak koji je ostvaren na europskom putu kao i Odluku Europskog vijeća o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom naglašavajući da su rješenja u BiH moguća samo ako postoje dijalog, dogovor i kompromis.

Ocijenio je izuzetno važnim prisutnost NATO-a u našoj zemlji kao i snažne poruke koje Savez šalje kada je riječ o miru i stabilnosti.

General Valas je poručio da NATO stoji uz BiH te da je opredijeljen da pomogne u izgradnji mira, sigurnosti i prosperiteta u našoj zemlji.

Sugovornici su se suglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obveza, koje se nalaze pred našom zemljom.

Kopirati
Drag cursor here to close