Izmjena Izbornog zakona

Konaković komentirao Dodika i poručio: Mislite da je Čović neinteligentan

Konaković podsjeća da Izborni zakon nije moguće uskladiti bez njih trojice.
Vijesti / Politika | 02. 05. 2023. u 20:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde za N1 komentirao je navode Milorada Dodika da su se Konaković i Dragan Čović dogovorili u vezi izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Konaković za kaže da “Dodik usklađeno zvuči s Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem”.

Konaković podsjeća da Izborni zakon nije moguće uskladiti bez njih trojice.

“Oni moraju da kažu kakva se to kemija događa između njih trojice. Možda Dodik vraća neke ustupke jer su vidim Komšić i Izetbegović sinkronizirano podržali njegove stavove oko OHR-a, vidim da su zajedno protiv Schmidta, protiv stranih sudaca, da zajedno pričaju o miješanju sudaca u pravosuđe u Bosni i Hercegovini, a onda on danas usklađuje svoj politički stav, ne znam iz kojeg razloga, s onim što bjesomučno pokušava objasniti SDA i DF a zapravo zamajavajući javnosti”, objasnio je Konaković.

Izmjene Ustava i Izbornog zakona podrazumijevaju širi konsenzus  oko kojeg se svi u BiH moraju dogovarati.

“Što da smo se dogovorili, to je pitanje za njih sviju koji pričaju gluposti u zadnjim danima. Što da imamo dogovor, tko će to izglasati? Mislite da je Čović neinteligentan da mu ja mogu nešto isporučiti ili Niškić, uz poznavanje činjenica kako se mijenja Izborni zakon”, kazao je za Konaković.

Na kraju, Konaković je uputio poziv Dodiku da nastave s pozitivnim procesima koji su pokrenuti.

“Pitanje istočne interkonekcije ide na Vijeće ministara, to je naš stav već dobro poznat, a naravno po zakonu i Ustavu BiH. Struka će reći svoje mišljenje. Ne dozvoljavamo da neko koči Južnu interkonekciju , koči zakone iz 14 prioriteta, da koči zakon o vanjskim poslovima. Zašto? Ako imamo dobru vjeru i dogovor oko općeg funkcioniranja onda ne možemo birati teme koje nam sviđaju ili ne”, istaknuo je Konaković.

Kopirati
Drag cursor here to close