Sastanak

Konaković i Abazović: Crna Gora je istinski prijatelj Bosni i Hercegovini

Naglasili su da je dobrosusjedska politika koja promovira univerzalne vrijednosti imperativ obje zemlje.
Vijesti / Politika | 23. 02. 2023. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković tijekom službenog posjeta Crnoj Gori susreo se u četvrtak, 23. veljače 2023. godine, sa predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao je ministru Konakoviću preuzimanje dužnosti i brzo formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Kazao je da je Crna Gora iskreni prijatelj Bosni i Hercegovini i da je svakako u fokusu Crne Gore razvijanje brojnih mogućnosti suradnje između dviju zemalja. 

Foto: PR / Sastanak Elmedina Konakovića i Dritana Abazovića u Crnoj Gori

Istaknuo je kako upravo bilateralni odnosi BiH i Crne Gore mogu poslužiti kao primjer uspješne suradnje, te da Crna Gora u potpunosti poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH i podržava europsku agendu Bosne i Hercegovine.

Ministar vanjskih poslova Konaković zahvalio se na gostoprimstvu i kazao da je ovo prilika da se razgovara i o nekim važnim temama i kvalitetnim zajedničkim projektima o kojima će više govora biti u narednom periodu. Istaknuo je da je politička stabilnost na Balkanu pretpostavka za svaki daljnji međusobni razvoj i da  posjete zemljama u susjedstvu pokazuju naše jasno opredjeljenje.

Foto: PR / Sastanak Elmedina Konakovića i Dritana Abazovića u Crnoj Gori

Naveo je da je suradnja Crne Gore i Bosne i Hercegovine pitanje zajedničkih šansi.

Naglasili su da je dobrosusjedska politika koja promovira univerzalne vrijednosti imperativ obje zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close