Strategija

Komunikacija s građanima: Grad Mostar učit će od Banja Luke

Vijesti / Politika | 29. 04. 2015. u 10:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Gradske uprave Grada Mostara boravilo je u posjeti kolegama u Banja Luci, kako bi se upoznali s iskustvima najvećeg grada RS-a o uspostavljanju i provođenju sistema odnosa s javnošću.

Iskustva o ovoj oblasti gostima iz Mostara predstavila je Nevena Blagojević-Podrić, šefica Odsjeka za odnose s javnošću, istaknuvši kako je Banja Luka uspostavila organiziran pristup u komunikaciji s javnošću, čime se ostvaruje otvorenost Gradske uprave prema javnosti i jača interaktivan odnos s građanima.

''Sustavno i planski, iz godine u godinu unapređujemo načine komunikacije. Poseban naglasak u tom smislu je i u činjenici da je stvorena drugačija atmosfera u radu zaposlenih, mijenjane su "činovničke“ navike koje su ih otuđivale od građana'', istaknula je.

Neki od načina komunikacije Gradske uprave su neposredni kontakti s građanima putem javnih rasprava, prijemnih ureda: Odjeljenja za opću upravu, Odjela za prostorno uređenje i Odjela za gospodarstvo, zatim internet stranica Grada, elektronska pošta, i drugo.

''Najnovija praksa je susret sa sugrađanima svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, koji je uveo gradonačelnik Slobodan Gavranović 2013. godine'', kazala je Blagojević-Podrić.

Građanima su na raspolaganju 24 sata dežurni telefoni Centra za obavještavanje i Komunalne policije, a od prošle godine uveden je broj telefona za prijavu komunalnih problema.

Predstavnici Gradske uprave Grada Mostara naglasili su da će im dobra praksa i iskustva iz Banja Luke biti veoma korisna s obzirom na to da započinju proces izrade strategije komunikacije.

Posjetu izaslanstva Grada Mostara organizirala je Misija OSCE-a u BiH, kao vid podrške lokalnim vlastima da poboljšaju procedure i praksu u komunikaciji s građanima.

Kopirati
Drag cursor here to close