Raskrinkavanje

Komšić održao razgovore sa kraljem

Iz Komšićevog ureda navode kako se predsjedavajući Predsjedništva BiH sastao sa španjolskim kraljem Filipom VI, dok španjolski mediji navode kako je kralj Filip VI u izolaciji od srijede ujutro zbog covida-19.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2022. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je danas u Madridu sa Njegovim Veličanstvom Filipom VI, naveli su iz ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Portal Raskrinkavanje.ba utvrdio je činjenice vezane za susret predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića s španjolskim kraljem Filipom VI u Madridu. 

Sastanak španjolskog kralja Nj.E. Filipa VI s predsjedateljem Predsjedništva BiH Željkom Komšićem nedvojbeno se dogodio, potvrdilo je istraživanje fact-checking portala Raskrinkavanje.ba

Činjenica da je kralj Felipe VI na testu bio pozitivan na Covid-19, utvrdilo je Raskrinkavanje, ne znači da se njegov sastanak sa Željkom Komšićem nije dogodio ili da neko “laže”. Raskrinkavanje se obratilo Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, kabinetu kraljevske obitelji i španjolskoj ambasadi u BiH upitom o tome je li i na koji način došlo do sastanka. Do vremena pisanja ove analize, odgovor su dobili od Ambasade Španjolske u BiH. Za Raskrinkavanje su naveli:

"U vezi sa dopisom kojeg ste uputili danas, 22. veljače, obavještavamo Vas da je Njegovo visočanstvo kralj Filip VI, nakon što je test pokazao da je pozitivan na Covid 19, 9. veljače održao sastanak sa predsjedavajućim Komšićem putem videokonferencije.

Portal Bljesak.info izmjene članka obavio je 24. veljače.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close