Lekcija o terorizmu

Komšić: U BiH nema terorističkih napada

Komšić je također upoznao veleposlanika Roussona da je sudjelovanje u stranim oružanim formacijama kazneno djelo po bh. zakonodavstvu, te o točnom broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta.
Vijesti / Politika | 08. 11. 2019. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u petak Nj.E. Guillaumea Roussona, veleposlanika Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Kako je priopćeno, predsjedatelj Komšić upoznao je veleposlanika Roussona o točnim podacima kojima raspolaže Bosna i Hercegovina i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile, ili se još uvijek nalaze na stranim ratištima, te sa brojem poginulih, procesuiranih, kao i o točnom broju žena i djece.

Predsjedatelj Komšić je istaknuo da Bosna i Hercegovina uspješno sudjeluje u borbi protiv terorizma i ekstremizma, čemu mogu svjedočiti i ocjene partnerskih zemalja.

Komšić  je također upoznao veleposlanika Roussona da je sudjelovanje u stranim oružanim formacijama kazneno djelo po bh. zakonodavstvu, te o točnom broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta. Osim toga predsjedateljKomšić je istaknuo i to da u Bosni i Hercegovini nema terorističkih napada, navedeno je iz kabineta predsjedatelja Komšića.

Komšić je ponovio je poziv predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a koji mu je nedavno uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, te da se osobno uvjeri kakvo je stanje, između ostalog, i u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.

Na kraju, predsjedatelj Komšić ponovio je da je Bosna i Hercegovina svjesna opasnosti globalnog terorizma i potpuno posvećena borbi protiv tog zla, te da u tom smislu Republika Francuska, kao i ostale zemlje koje su pogođene terorizmom, mogu računati na potporu Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close