Odgovor Našoj stranci

Komšić: Raspuštanjem Doma naroda bismo SNSD-u i HDZ-u osigurali izgovor za blokadu

"Možemo raspustiti aktualni saziv Doma naroda, ali onda on ostaje u tzv tehničkom mandatu, a ne možemo popuniti novi i bolji, što nas dovodi da smo SNSD-u i HDZ-u tek onda osigurali izgovor za blokadu", kazao je Komšić.
Vijesti / Politika | 13. 12. 2021. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u kontekstu prijedloga Naše stranke o raspuštanju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH kazao je da je to moguće i tehnički izvodivo, međutim bez rezultata koji bi drugačiji u odnosu na trenutni omjer snaga.

Istaknuo je da nažalost ne postoji odnos političkih snaga koji bi mogao osigurati povoljniji saziv Doma naroda, prenosi Klix.ba

"Možemo raspustiti aktualni saziv Doma naroda, ali onda on ostaje u tzv tehničkom mandatu, a ne možemo popuniti novi i bolji, što nas dovodi da smo SNSD-u i HDZ-u tek onda osigurali izgovor za blokadu, koja bi bila korištena recimo za neusvajanje budžeta i blokadu izbora", rekao je Komšić.

Dodao je da ako bi se ušlo u proces novog izbora strahuje da bi samo bio uklonjen Zlatko Miletić iz Kluba Hrvata jer sada se ne može više osigurati njegov ponovni izbor i HDZ će imati svih pet izaslanika što bi predstavljalo još goru situaciju.

"Cijenim zanimanje Naše stranke, ali mi smo ovo što NS sada predlaže razmatrali prije više od godinu dana, i došli do zaključaka koje sam naveo", zaključio je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close