Paranoja

Komšić protiv uništavanja streljiva jer Srbija naoružava Dodika

Komšić smatra da se radi o naoružavanju separatističkog režima Milorada Dodika od strane ministarstva obrane Republike Srbije.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2018. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Demokratske fronte Željko Komšić ocijenio je danas opasnim, kako je kazao ''tobožnje unaprijeđenije suradnje između Republike Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije''.

Komšić smatra da se radi o naoružavanju separatističkog režima Milorada Dodika od strane ministarstva obrane Republike Srbije.

"Nedopustivo je da ministarstvo jedne susjedne zemlje koja se obvezala na poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma, naoružava Dodikov separatistički režim, pri tome ulažući 14 milijuna KM. Entitet Republika Srpska nema svoju vojsku, pa se stoga postavlja pitanje hoće li Vojska Republike Srbije ponovo djelovati u Bosni i Hercegovini. Mi vrlo dobro znamo kako su se ta djelovanja u prošlosti manifestirala, genocidom i etničkim čišćenjem", rekao je Komšić.

Kako je priopćeno iz DF-a, Komšić je dodao kako je zabrinjavajuća odluka o uništenju 8.300 tona streljiva i 40.000 pušaka u vlasništvu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, dok istovremeno Srbija naoružava Dodikov militaristički nastrojen režim, te ističe da se ovakav Sporazum Srbija uopće ne može potpisati s entitetom.

"Takva vrsta Sporazuma jedino se može potpisati s državnim institucijama, s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, Vijećem ministara i državnim parlamentom, jer je to tako definirano po zakonu koji regulira zaključenje međunarodnih sporazuma i ugovora. Unilateralni pokušaj potpisivanja Sporazuma je skandalozan. Stoga pozivam Predsjedništvo BiH na promptnu reakciju i na zaštitu interesa države", zaključio je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close