Posljedice poplava

Komšić predsjednici Slovenije: Možete računati na podršku BiH

"Možete računati na podršku Bosne i Hercegovine i na svu nužnu pomoć u savladavanju posljedica nakon katastrofe koja je, nažalost, pogodila vašu zemlju", kazao je Komšić.
Vijesti / Politika | 06. 08. 2023. u 10:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je u telefonskom razgovoru izjavio sućut predsjednici Republike Slovenije Nataši Pirc Musar, nakon što je ovu zemlju pogodilo nezapamćeno nevrijeme.

"S velikom tugom sam primio vijest o stradanju više osoba u vašoj zemlji nakon strašnog nevremena koje je prouzrokovalo nezapamćene poplave i ogromnu materijalnu štetu.

Vama, obiteljima nastradalih i vašim građanima izjavljujem izraze najiskrenije sućuti, u ime Predsjedništva BiH i u osobno ime.

Možete računati na podršku Bosne i Hercegovine i na svu nužnu pomoć u savladavanju posljedica nakon katastrofe koja je, nažalost, pogodila vašu zemlju.

Sa žaljenjem posmatramo slike koje dolaze iz poplavljenih predjela čitave Slovenije, uz nadu da ćete što brže premašiti ovu situaciju i da neće doći do većih posljedica", naveo je Komšić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close