Sastanak u Istanbulu

Komšić poručio Erdoganu: Stojimo vam na raspolaganju

Komšić je istaknuo jedinstvo građana Bosne i Hercegovine u opredijeljenosti i namjeri da se stradalima u Republici Turskoj pruži pomoć.
Vijesti / Politika | 17. 02. 2023. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u petak u Istanbulu s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Tijekom sastanka, sugovornici su razgovarali o posljedicama zemljotresa koji je pogodio Republiku Tursku.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan zahvalio je Bosni i Hercegovini i svim njezinim građanima na pomoći u ljudstvu i materijalnim sredstvima, ističući da je Bosna i Hercegovina, kao mala zemlja, iskazala visok stupanj solidarnosti sa Republikom Turskom.

Komšić je istaknuo jedinstvo građana Bosne i Hercegovine u opredijeljenosti i namjeri da se stradalima u Republici Turskoj pruži pomoć.

Komšić je naglasio da će država Bosna i Hercegovina ostati na raspolaganju institucijama Republike Turske i njezinim građanima tijekom sanacije posljedica zemljotresa.

Komšić i Erdoğan su razgovarali i o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na provedbu izbornih rezultata.

Istaknuto je da je bilateralna suradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske na izuzetno prijateljskoj razini, kao i obostrana uvjerenost da će suradnja dviju država i u budućnosti dodatno jačati.

Kopirati
Drag cursor here to close