Ali ne i kad je u pitanju Predsjedništvo

Komšić: Nije pametno ići protiv volje naroda

Između ostalog, rekao je da je za njegov izborni rezultat u ''dobroj mjeri zaslužan Dragan Čović''.
Vijesti / Politika | 10. 10. 2018. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''2010. godine, u priči oko formiranja vlasti, Dragan Čović napravio najveću grešku, koja ga je skupo koštala'', rekao je čelnik Demokratske fronte Željko Komšić Anadoliji dodavši kako se čelnik HDZ-a BiH ''od te greške danas ne može više izvaditi''.

''Kako je tada upao u grešku, on samo ide dalje i dalje u radikalizaciju. Na kraju krajeva, neće to završiti politički dobro po njega. To je sigurno. Ovaj put kojim je on krenuo, radikalizacija, optuživanje cijelog jednog naroda za njegov izborni poraz, je potpuno pogrešan put. Tko kaže da se meni sviđa rezultat izbora? I ja bih volio da smo mi pobjednici ali nismo'', rekao je Komšić.

Između ostalog, rekao je da je za njegov izborni rezultat u ''dobroj mjeri zaslužan Dragan Čović''.

Rekao je kako je očekivao podršku, ali da se nije usudio unaprijed prognozirati rezultate.

''Moja procjena je bila i ostajem i dalje kod toga, kada se zbroje svi rezultati, da će ta podrška ići između 200.000 do 220.000 glasova. Nisam se usuđivao prognozirati druge. Očekivao sam podršku. Šta god tko pričao, trudio sam se da sve što radim, radim svijetla obraza. Trudio sam se da kod ljudi nikada ne ostavljam dilemu šta mi je važno i nisam jednom to rekao da je BiH na vrhu, a onda sve ide ispod nje'', rekao je Komšić.

Govoreći o koalicijama, Komšić je rekao tko bi mogao i morao činiti osovine buduće vlasti, ali je rekao da njegova stranka neće ulaziti u vladajuće koalicije.

 

''Narod je dao svoj mandat, nekima je poručio da ih želi u vlasti, a nekima, kao što su nama kao stranci poručili, da nemamo toliki kapacitet da sudjelujemo u toj priči i jednostavno ne vjerujem da je pametno ići protiv volje naroda. Može se to izvesti ali takve vrste koalicija nisu nikad dobre'', poručio je Komšić.

Rekao je kako bi bilo logično da u Federaciji BiH SDA i HDZ te SNSD u RS-u prave vlast te koaliciju na razini BiH.

''Međutim, rezultat Saveza za pobjedu, je vrlo blizu vlasti, kada je riječ o državnoj razini, tako da i oni imaju neki uvjet da se kvalificiraju za tu priču'', izjavio je Komšić i dodao kako će SDA biti u najvećem iskušenju, jer će se od njih ovaj put očekivati da odluče koga će za partnera iz Republike Srpske.

''Što se tiče Federacije BiH, opet slična kombinacija, SDA-HDZ će sigurno biti okosnica te vlasti, a tko će s njima to je u ovom trenutku nezahvalno procijeniti'', kazao je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close