Žustra reakcija

Komšić: Nadobudni pojedinci žele srušiti građansku BiH

"Oštro osuđujem ovakav, etnički inspiriran napad na multietnički karakter Sarajeva, kao i njegovu trajnu vrijednost zajedničkog života svih građana", rekao je Komšić.
Vijesti / Politika | 15. 12. 2021. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oštro je osudio iscrtavanje uvredljivih i prijetećih grafita ispod božićnog vijenca na vratima jedne katoličke obitelji u Sarajevu te istaknuo kako je to napad na multietnički karakter Sarajeva.

"Oštro osuđujem ovakav, etnički inspiriran napad na multietnički karakter Sarajeva, kao i njegovu trajnu vrijednost zajedničkog života svih građana", rekao je Komšić.

"Čvrsto vjerujem kako je ovo djelo nadobudnih pojedinaca koji svojim nepromišljenim akcijama žele srušiti ideju građanski uređene Bosne i Hercegovine, zemlje svih njenih građana bez obzira na njihovu etničku, vjersku ili bilo koju drugu opredijeljenost", dodao je.

Podsjetimo, na vratima stana jedne katoličke porodice u Sarajevu osvanule su prijeteće i uvredljive poruke ispod malog božićnog vijenca koji je zakačen kao znak obilježavanja Božića.

"Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, imam ga", napisano je na vratima.

Osim na vratima, uvredljive poruke su napisane i u haustoru pa je tako u jednoj od njih nacrtan kalašnjikov, a ispod njega "autor" je upitao želi li netko s njim.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za N1 su potvrdili ovu informaciju. Ne iznoseći detalje o ovom slučaju, rekli su da je ove poruke napisala duševno bolesna osoba te da, sukladno toj činjenici, prema zakonu ne mogu dati više informacija. Rekli su i da navedena osoba nije privedena već da će prema proceduri biti zbrinuta u adekvatnu zdravstvenu ustanovu.

Kopirati
Drag cursor here to close