Ti si mangup, veliki mangup

Komšić: Kod mene alkohol na radnom mjestu nije dozvoljen

Istakao je kako su tražili od Službe unutrašnjeg osiguranja da se izajsne o tome i na pitanje ko je unio harmoniku, kazali su da je to učinio čovjek koji se predstavio kao “Dodikov savjetnik”.
Vijesti / Politika | 18. 10. 2021. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je kako je on naredio da se zabrani snimanje sjednice bojeći se da se situacija “sa harmonikašem” kojeg je doveo član Predsjedništva Milorad Dodik “ne pretvori u medijski cirkus”. Uputio je izvinjenje novinarima i istaknuo kako je “Dodik sebe ponizio”.

“Lako je glumiti mangupa, ali posljedice tog mangupluka mogu biti loše”, naveo je Komšić.

Naveo je kako su tražili od Službe unutrašnjeg osiguranja da se izajsne o tome i na pitanje ko je unio harmoniku, kazali su da je to učinio čovjek koji se predstavio kao “Dodikov savjetnik”.

“Tražili smo izvještaj tajnika da nam kaže kako je do toga došlo. Znate šta bih ja sve uradio u određenom raspoloženju? Ali uvijek moram imati u glavi gdje sam, tko sam, šta radim i kakve posljedice to može imati. Milim da je Dodik ovim potezom, želeći da pokaže ‘šta’, samo sebe na neki način ponizio. To je stvar njegovog izbora, naša je obveza da ne dozvolim ponižavanje institucija”, rekao je Komšić.

Konmentirajući ispijanje alkohola tokom radnog vremena, kazao je kako radno-pravni statusi i disciplinske mjere nisu u njegovoj nadležnosti već gospodina Dodika za njegov kabinet.

“Kod mene, a znam i kod Džaferovića alkohol na radnom mjestu nije dozvoljen. Harmonikaš je po meni nepotrebna i besmislena provokacija. Ako nastavi s tom praksom, postoji način kako da to riješimo”, rekao je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close