Prijetnje

Komšić i Džaferović poručili iz Njemačke: Državne snage neće dozvoliti otcjepljenje ni pedlja BiH

Ako izostane reakcija međunarodne zajednice, državne snage će reagirati i to pod svaku cijenu jer disolucija ne dolazi u obzir, i neće se dozvoliti odcjepljenje ni pedlja Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.
Vijesti / Politika | 13. 10. 2021. u 20:31 N1BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Šefik Džaferović sastali su se s njemačkim državnim ministrom za pitanja Europe Michaelom Rothom.

Njemački državni ministar za Europu  Michael Roth tijekom sastanka istaknuo je podršku Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu.

On je izrazio zabrinutost stanjem u BiH, posebno bojkotom institucija države Bosne i Hercegovine i secesionističkom retorikom koja dolazi iz entiteta RS.

Članovi Predsjedništva BiH istaknuli su da su sve zemlje EU bitne za našu državu, ali i to da Njemačka ima posebnu važnost.

Naglašeno je da ako se želi pomoći BiH onda je samo potrebno držati se javnih politika i 14 prioriteta iz Mišljenja EK, kako od strane domaćih tako i međunarodnih i europskih dužnosnika.

Komšić i Džaferović složili su se s ocjenom njemačkog državnog ministra da je situacija u BiH komplicirana. Oni su naveli da su zatražili razumijevanje međunarodnih dužnosnika, ističući kako se secesionističkim politikama mora staviti do znanja da takva politika neće biti tolerirana.

Ako izostane reakcija međunarodne zajednice, državne snage će reagirati i to pod svaku cijenu jer disolucija ne dolazi u obzir, i neće se dozvoliti odcjepljenje ni pedlja Bosne i Hercegovine.

Zabrana rada državne policije koja se najavljuje iz entiteta RS bi bila korak koji bi proizveo posljedice.

Naglašeno je da su slabljenjem OHR-a ojačale antiustavne i antibosanske snage, jer su to shvatili kao signal da na dnevni red stave ratne politike, iako su prethodno glasali za sve reformske procese.

Konstatirano je da se moraju zaustaviti politička destrukcija i remetilački faktori koji zagovaraju secesiju.

Njemački državni ministar iskazao je interesiranje za posjetom Bosni i Hercegovini, kako bi se razgovor o navedenim temama nastavio u cilju iznalaženja rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close