Protiv SDA-ovog prijedloga

Kojić: Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv onog tko je ovo odobrio

"Ovaj prijedlog ne ispunjava ni formalne uvjete da se nađe na dnevnom redu", kazao je.
Vijesti / Politika | 17. 03. 2024. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je da je SDA-ov prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH neprihvatljiv jer se SIP-u daju ovlaštenja veća nego što ih ima Parlamentarna skupština BiH.

Kojić je istaknuo da zastupnici iz RS-a "nisu protiv unaprjeđenja tehnologije, ali da su protiv davanja ovlaštenja SIP-u koja joj ne pripadaju".

"Davanja ovlaštenja SIP-u, nauštrb parlamenta, je i degradiranje parlamenta, ali i nas kao parlamentaraca. Na to mi, apsolutno, nismo spremni", poručio je Kojić.

To se ogleda, kako tvrdi Kojić, u članu izmjena gdje je navedeno da će SIP, podzakonskim aktom urediti način korištenja izbornih tehnologija, što znači da daje sebi ovlaštenja zakonodavca i da određuje način na koji će se provoditi izbori u skladu sa novim izbornim tehnologijama.

"Ovaj prijedlog ne ispunjava ni formalne uvjete da se nađe na dnevnom redu, jer prelazi više od pola osnovnog teksta Zakona i upravo iz tog razloga podnio sam i kaznenu prijavu protiv lica koje je potpisalo pozitivno mišljenje u zakonodavno-pravnom sektoru", rekao je Kojić.

Kojić je podsjetio da su se zastupnici SNSD-a, zajedno s koalicijskim partnerima iz RS-a, usprotivili ovom zakonskom prijedlogu.

"Postoje radne grupe koje rade na tekstu zakona, pokušava se doći do nekog zajedničkog rješenja i očekujemo da u Domu naroda četiri delegata iz SNSD budu protiv prijedloga SDA", rekao je Kojić, a prenosi Klix.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači zastupnici Kluba SDA na dnevnom je redu sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja je zakazana za sutra.

Kopirati
Drag cursor here to close