Ni na reveru

Kod kuma bez zastave

Vijesti / Politika | 03. 11. 2021. u 09:58 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rusi opet provociraju! Sastanak s bh. zvaničnikom bez zastave BiH'', ''Sastanak Dodika i Lavrova bez zastave BiH'', ''Otkažite Lavrovu gostoprimstvo!'', ''Ista namjera, samo novi glumci: Radovan Višković i Ana Brnabić održali sastanak bez zastave BiH'', samo su neki od naslova koji su vrištali iz medija govoreći kako se Bosna i Hercegovina ponižava.

Foto: SDA 

No, susret čelnika SDA Bakira Izetbegovića i njegova kuma, predsjednika Turske Recepa Tayipa Ergogana, koji je održan bez zastave države BiH – pa čak i na reveru najvećeg patriote - nije izazvao nikakav skandal.

Riječ je, ma koliko netko vagao domoljublje i skakao da ne mrzi Bosnu, o običnom licemjerju i dokazu kako neki u BiH nešto mogu, a neki nešto ne mogu. Nekima je, dakle, u BiH sve dopušteno, a nekima, kako tvrde branioci BiH, može biti dopušteno samo što im vagači ljubavi dopuste.

Iako će možda netko protumačiti ove retke kao obranu onih što ne mašu zastavom, nemahanje u Turskoj, s čovjekom kojem se može iznajmiti glavni grad BiH za jedini predizborni skup u Europi, samo je poruka da vaga u Bosni i Hercegovini nije ista za sve.

I zato je u BiH, koja se iscrpi pričama o jednakosti i zemlji svih, ovako kakvo je.

Inače, sa sastanka javnost nije dobila nikakvih informacija o tome o čemu su kumovi pričali. I tu se može načeti priča – kako neki moraju govoriti što s drugima pričaju o našoj zemlji, a neki ne.

Kopirati
Drag cursor here to close