Nacionalizam

Kaplan napao sarajevsku pomoć Stocu pa dobio lekciju

Kaplan, predsjednik Općinskog odbora SDA Stolac danas je svom Facebook profilu optužio svog stranačkg kolegu Nedžada Ajnadžića da je. navodno, financijski podržao stolački HDZ
Vijesti / Politika | 01. 05. 2018. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zašto smo pomogli opremanju CZ Stolac? Pa zato što i požari koji su harali Hercegovinom nisu pitali gdje će planuti, u dvorištu Bošnjaka, Hrvata, Srba...'', napisao je Nedžad Ajnadžić, načelnik sarajevske Općine Centar, svom stranačkom kolegi Salmiru Kaplanu, koji ga je na Facebooku prozvao zbog donacije Civilnoj zaštiti Stolac.

Naime, Kaplan, predsjednik Općinskog odbora SDA Stolac danas je svom Facebook profilu optužio svog stranačkg kolegu Nedžada Ajnadžića da je. navodno, financijski podržao stolački HDZ, nakon što je objavljeno da će sarajevska općina darivati sredstva stolačkoj Civilnoj zaštiti.


''Prije svega želim da naglasim da nesreća za ime, vjeru i naciju ne pita. Zašto ovo govorim? Ja se dobro sjećam 2014. godine i svibanjskih poplava. Sjećam se Bošnjaka, Srba i Hrvata kojima su klizišta i voda u trenutku uništavali sve ono za šta su cijeli svoj život radili. Sjećam se kako su Bošnjaci, Srbi i Hrvati priskakali jedni drugima u pomoć. Što bi se dogodilo da tada nismo bili jedni uz druge. Zar smo trebali gledati sa strane i ništa ne poduzeti?'', navodi Ajnadžić u pismu i posjeća Kaplana kako je tada Općina Centar izdvojila pola milijuna maraka za unesrećene.

''Četiri godine nakon toga Općina Centar, koja je lokalna zajednica i Bošnjaka i Srba i Hrvata i ostalih pomaže slabije razvijenim lokalnim sredinama, a ja kao načelnik svih građana odgovaram narodu za trošenje novca a ne nekim interesnim skupinama i ne onako kako bi oni to željeli da radim. I kad su ti požari pustošili našu domovinu mi smo pomagali, a ti ako možeš stani po strani i gledaj i razabiraj da li pomoć treba netko 'naš' ili 'njihov'. Ja nisam taj koji poznaje svoje i tuđe u nesreći. Ti ako možeš neka ti je sretno'', naveo je Ajnadžić.


Istaknuo je kako Općina Centar ovom donacijom nije nikome naštetila.

''A nije ni kako tvrdiš dala novac nekoj partiji ili stranci. Mi se ne bavimo time, a to mogu potvrditi ljudi i predstavnici lokalnih zajednica koji su imali koristi od naših donacija. Svaka pomoć koju smo odobrili bila je na zahtjev lokalnih zajednica i svaki taj zahtjev je evaluirala stručna komisija, pa tako i ovu. I na kraju Salmire, ja više neću zloupotrebljavati medijski prostor i ovaj humani gest politizirati. A ti ako možeš to govori o tebi'', naveo je Ajnadžić.

Inače, Kaplan je svom Facebook profilu napisao: "Financijska podrška HDZ-u Stolac zaodjenutanu u podršku Opštini Stolac").

''Ovim putem ti poručujem Nedžade Ajnadžiću da slučajno nisi pomislio bilo šta donirati bilo kome u Stocu tko nije HDZ. Za HDZ me ništa nisi pitao i nemoj ni pitat, doniraj im još, to je naspram tvog obraza. A nama koji se borimo proiv HDZ-a ne treba ništa od tebe! Sram te bilo'', poručio je Kaplan.

Kopirati
Drag cursor here to close