Lokalni izbori

Kako su prošle mlade snage u Mostaru?

Dok su jedni izrazito podbacili pa je za njih glasala samo bliža rodbina, pojedinci poput Gorana Bošnjaka s liste HDZ-a BiH napravili su pravo malo iznenađenje.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2020. u 13:40 D.A. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok sijevaju optužbe na sve strane zbog prebrojavanja glasačkih listića u Mostaru, a Mostarci postaju svjesni da nisu izabrali gotovo ništa 'novo', ''mlađarija'' koja je ove godine imala priliku prvi put glasati i biti birana, broji kakvu je podršku dobila prema trenutnim preliminarnim rezultatima lokalnih izbora.

Dok su jedni izrazito podbacili pa je za njih glasala samo bliža rodbina, pojedinci poput Gorana Bošnjaka s liste HDZ-a BiH napravili su pravo malo iznenađenje. Tako je primjerice upravo glavni tajnik Mladeži HDZ BiH na Gradskoj listi s desete pozicije zahvaljujući 1.786 pojedinačnih glasova skočio na drugo mjesto na listi HDZ-a BIH, odmah ispod Marija Kordića.

Sličan broj glasova dobio je i HDZ-ov Damir Šunjić, magistar strojarstva koji je nositelj liste za Zapad. Radi se o 1.729 glasova.

Potpredsjednik mostarske SDA Emir Tipura osvojio je 2.049 glasova te je na Gradskoj listi zauzeo peto mjesto.

Najmlađi meteorolog u BiH, Dino Memić, postigao je, vjerujemo zadovoljavajući rezultat, obzirom da je s broja 15 na listi nakon prebrojavanja glasova došao na sedmo. Radi se o 1.510 glasova.

Više od tisuću glasova dobio je i Haris Nazdraić, komunikolog iz Koalicije za Mostar na listi Stari Grad. Iako je bio nositelj liste za ovo područje, osvojio je 1.398 glasova.

Iz iste Koalicije, na listi za Jugoistok, samo 84 glasa manje dobio je doktorand kineziologije Jasmin Pandur sa 1.314 glasova. Tridesetogodišnji Amar Džiho na listi za Jugoistok prikupio je 1.09 glasova.

Pojedinačno, uvjerljivo najviše pojedinačnih glasova je dobio nositelj liste koalicije Bh. bloka za Gradsko vijeće Mostara Arman Zalihić. On je još u nedjelju kazao kako mu je ovo bio prvi put da je imao priliku glasati na izborima. Osvojio je 2.263 glasa.

Dalje, nekih većih iznenađenja nije bilo. Ispod sto glasova ostali su primjerice, s liste ''Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar'' Doris Žutina (Jugoistok) s 18 glasova, Tamara Savić (Gradska lista) s 57 glasova i Dragana Muratović (Jugozapad) s 98 glasova.

Aida Ovčina (Stari Grad) iz Platforme za progres, blogerica koja je sudjelovala u showu Hane Hadžiavdagić Tabaković ''Ja blogerica'' prikupila je 75 glasova, dok je mlađahni Elvis Čolić dobio 91 glas na Gradskoj izbornoj jedinici.

Almana Rahimić (Jug) i Melisa Čadra (Jugozapad) iz Kolacije za Mostar osvojile su 81 odnosno 35 glasova.

Tajnica HRS-a Dragana Džalto na listi za Jugozapad prikupila je tek 58 glasova, dok se za dva glasa iznad 100  izborila Nikolina Sesar, prva na listi za Sjever ispred HDZ-a BiH, koja je inače, tri dana prije kampanje postala tabu tema društvenih mreža i političkih krugova, kada je njena fotografija uz ružan natpis osvanula na profilu glumca Sergeja Trifunovića.

Istaknimo još kako je Marko Vračević, student s liste za Zapad ispred BH Bloka skupio 233 glasa.

Kopirati
Drag cursor here to close