Kako to, kako to ...?

Kako je moguće da Dodik i Cvijanović službeno prime lažnog investitora?

Glasnogovornica PDP-a Anja Petrović je naglasila da je zastrašujuće saznanje da svatko tko se lažno predstavi može ''ušetati'' kod Dodika i Cvijanović.
Vijesti / Politika | 25. 06. 2019. u 16:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Dodik sa Mai Vu Minhom

Partija demokratskog progresa (PDP) postavila je pitanje kako je moguće da srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednica Republike Srpske prime u ''službenu posjetu'' lažnog vijetnamskog milijardera i s njim razgovaraju o suradnji i ulaganjima u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu i hoće li objasniti građanima, ali i Narodnoj skupštini Republike Srpske u kojoj su položili zakletvu, kako planiraju ublažiti štetu nastalu tim skandalom.

Glasnogovornica PDP-a Anja Petrović je naglasila da je zastrašujuće saznanje da svatko tko se lažno predstavi može ''ušetati'' kod predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva i da to, kao sastanak od značaja, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

''S pravom se pitamo tko im dovodi i predstavlja raznorazne ''investitore'', što rade desetine savjetnika koji redovno imaju tzv. saznanja o raznim obojenim revolucijama, stranim špijunima i rušenju Republike Srpske, a nisu u stanju običnom pretragom na internetu otkriti identitet osobe koja se izdaje za milijardera, a ima samo loše montirane fotografije sa svjetskim državnicima?

''Također se pitamo je li Dodik i Cvijanovićeva zapravo namjerno dovode u zabludu građane, svjesni pravog identiteta osobe s kojom se sastaju, slikaju i predstavljaju kao budućeg suradnika i investitora'', kazala je Petrović.

Pita bi li, da priča nije sada otkrivena, i s Vijetnamcem prošli kao sa nizom prethodnih ''investitora'', poput Vučetića koji je nestao s milijunima KM iz državnog poduzeća ''Nikola Tesla'', nestalih investitora iz Turističkog centra ''Klekovača'' ili pak Rusa Serdarova, koji je prvo 'ispumpao' milijune KM iz proračuna da bi mu na kraju Vlada Republike Srpske navodno trebala platiti 180 milijuna KM da – ode, priopćeno je iz PDP-a.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović primili su lažnog biznismena Mai Vu Minha u urede i s njim razgovarali o navodnim investicijama u BiH. Lažni biznismen obišao je i Tehnički remont Bratunac, a njegovu firmu državna televizija predstavila je "jednom od vodećih korporacija u svijetu".

Dodik se nakon sastanka pohvalio da je s predsjednikom korporacije Sapa Thale Group Mai Vu Minhom iz Vijetnama razgovarao "o mogućnostima ekonomske suradnje BiH i Vijetnama"

Obećavajuće poruke nakon sastanka medijima je odaslala i Željka Cvijanović.

Objave državne televizije i reakcije Milorada Dodika i Željke Cvijanović nakon sastanka zaintrigirale su jednog blogera na platformi Medium.com koji se koristi nickom "Operacija Triciklo". On je istražio tko je Mai Vu Minh i je li zaista "vijetnamski milijarder", a njegov tekst prenosi Klix.

Minh je dobar u Photoshopu

Minh ima svoju stranicu na Wikipediji samo na vijetnamskom jeziku. Na toj stranici je navedeno da je riječ o "samozatajnom milijarderu", da je često spomenut i poznat na Svjetskom ekonomskom forumu i Azijsko-pacifičkom ekonomskom forumu (APEC), da se susretao i surađivao sa svjetskim vođama poput Donalda Trumpa, Justina Trudeaua, Vladimira Putina, Xi Jinpinga, Jacinde Kate Laurell Ardern i mnogim drugima, da je 2013. kupio projekt WHE Management Building od grupacije Schunk, pri čemu su mu pomogli gradonačelnik Thalea Thomas Balcerowski i "njemački parlamentarac Nguyen Dac Nghiep".

Svi ovi navodi lijepo zvuče, ali oni su lažni. O Minhu ozbiljni svjetski mediji šute, a Google ga jedva poznaje.

Minh je fotografije sa svjetskim liderima poput Donalda Trumpa promijenio u Photoshopu i to na način da su intervencije na fotografijama jasno vidljive golim okom. Susret gdje se Minh navodno fotografirao s Trumpom možete vidjeti ovdje.

Minha na snimci nećete vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close