Omer Škaljo

Kakav peh: U jednoj godini nogirale ga dvije stranke

''Svojim ponašanjem, djelovanjem i postupanjem, spomenuti je nanio veliku štetu interesima i ugledu pojedinih tijela stranke i Nezavisnog bloka u cjelini...''. navela je stranka.
Vijesti / Politika | 26. 12. 2018. u 20:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omer Škaljo iz Zenice, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, isključen je danas iz Nezavisnog bloka. Objavljeno je da je na prijedlog etičkog odbora, Gradski odbor Nezavisnog bloka Zenica, donio oduku o isključenju Škalje iz članstva stranke, prenijelo je Oslobođenje.

''Svojim ponašanjem, djelovanjem i postupanjem, spomenuti je nanio veliku štetu interesima i ugledu pojedinih tijela stranke i Nezavisnog bloka u cjelini. Tijekom izbornog procesa i po završetku Općih izbora u BiH, gdje je osvojio mandat zastupnika u Skupštini ZDK-a, Omer Škaljo je u više navrata djelovao i provodio aktivnosti suprotne Statutu Nezavisnog bloka. Njegovo vanstatutarno ponašanje kulminiralo je pristupanjem novom političkom bloku'', stoji u priopćenju GO NB Zenica.

Radi se o potpisivanju zajedničkog dokumenta o djelovanju bloka u okviru nove većine u ZDK koji su nedjelju u Zavidovićima potpisali Ismet Sarajlić, Ermin Ćehić i Meldina Ugarak iz SBB-a, Ramo Isak i Amra Jupić iz A SDA, Samir Karahasanović iz SBiH i Škaljo koji je tada bio još uvijek član NB-a.

Kenan Uzunović, predsjednik GO NB Zenica, rekao je da se Škaljo oglušio na upozorenja, te da je shodno tome potpisao prijedlog za razrješenje Škalje svih dužnosti u Nezavisnom bloku.

Podsjetimo, Škalju koji je u to vrijeme bio zastupnik u Federalnom parlamentu, 13. veljače, isključila je zenička SDA. Zajedno s njim iz stranke su isključeni tada Miralem Redžić, Kemal Efendić i Selmir Čolaković.

Razlozi za isključenje, kako su naveli iz GO SDA Zenica, bili su protustatutarno djelovanje, grubo narušavanje ugleda stranke i otvoren rad za političke oponente, posebice Nezavisni blok.

Tako je Škaljo u samo osam i pol mjeseci isključen iz dvije političke stranke u Zenici.

Kopirati
Drag cursor here to close