Kafane rade, parlament ne: Pukla je ljubav, ostavke se traže

Kafane rade, parlament ne: Pukla je ljubav, ostavke se traže

Vijesti / Politika | 29. 05. 2020. u 07:48 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Apsurd je da mi danas ovdje razgovaramo online, a rade kafane i trgovački centri. I hoćete preko opravdanja da ste dogovorili nešto na kolegiju, imate novonastale okolnosti, između ostalog, i nakon kolegija i danas ste mogli sasvim regularno zakazati sjednicu'', rekao je Damir Mašić, predsjednik Kluba SDP-a u Zastupničkom domu FBiH.

Naime, sjednica ovog doma prekinuta je u četvrtak zbog ''tehničkih problema u održavanju online sjednice''.

Najglasniji protivnici nastavka bili su zastupnici opozicije.

Prvo je Klub SDP-a najavio podnošenje inicijative za ostavku federalnog premijera. Zatim je DF predložio donošenje zaključka kojim se traži ostavka federalnog premijera, ministrice financija i ministra rada. Razlog je, kako navode, što Federalna vlada nije odgovorila izazovima koji su pred nju postavljeni u kriznom razdoblju.

Zastupnici iz redova opozicije smatraju da, iako su bili stvoreni uslovi za normalno održavanje sjednice, dio poslanika je bio prisutan u sali, a preostali su zasjedanje pratili linkom. Navode, ovo je ključni razlog za odgađanje sjednice.

Odgovor je uslijedio od predsjedavajućeg Doma Mirsada Zaimovića, koji ih je podsjetio da je termin zasjedanja ranije dogovoren na zajedničkoj sjednici Kolegija te da rizik za održavanje sjednice trebaju svi preuzeti.

''Svaki sam put bio spreman da radimo ovdje, ali nisam htio preuzeti na sebe rizik da imamo klaster parlament'', rekao je Zaimović.

Za Našu stranku ovo je trebala biti najvažnija sjednica u ovoj godini.

''Sigurno pokrećemo postupak izglasavanja nepovjerenja ovoj vladi. Iako je ona u tehničkom mandatu, jako je važno ukazati na odgovornost i da napokon uđemo u 21. stoljeće političkog djelovanja u BiH, kada je dokazano da Vlada ne samo da nije spriječila već je sudjelovala u nezakonitim radnjama'', izjavila je Sabina Čudić, predsjednica Kluba Naše stranke u Zastupničkom domu.

Alma Kratina, predsjednica Kluba DF-GS, rekla je kako je ovo ''vrlo ružna poruka, neozbiljno je i neodgovorno''.

Nova šansa za održavanje sjednice, navodi FTV, bit će u ponedjeljak kada bi trebalo da se raspravlja o aktivnostima Vlade i javnim nabavkama tijekom pandemije koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close