Predsjednik Gospodarske komore Izraela

Kabiri pozvao Karić da javno osudi nasilnički antisemitski čin u Sarajevu

''Nećemo dozvoliti da se nijedan Židov, građanin BiH, suoči sa strahom i terorom'', naveo je Kabiri.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2023. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za nekoliko tjedana cijeli će svijet obilježiti Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, a tim povodom oglasio se i Amir Gross Kabiri, predsjednik Državne komore Izraela u BiH.

''Nedavni zločin iz mržnje koji se dogodio na ulicama Sarajeva i prizori nacističkih simbola isprskanih preko zastava židovske države duboko su uznemirujući i trebaju predstavljati znak upozorenja.

Pozivam gradonačelnicu Karić da javno osudi ovaj nasilni čin antisemitizma i da pošalje jasnu poruku da se takva ponašanja neće tolerirati. Pozivam čelnike u Sarajevu da osiguraju da organi za provođenje zakona privedu kriminalce pravdi, u vjeri da će ih pravosudni sustav osuditi na odgovarajući način'', naveo je.

''Nećemo dozvoliti da se nijedan Židov, građanin BiH, suoči sa strahom i terorom. Ovo je moja osobna moralna dužnost i pobrinut ću se da oni budu sigurni i zaštićeni čak i ako ću svakog od njih morati zaštititi svojim vlastitim tijelom'', dodao je Kabiri.

Naveo je i kako ''retorika mržnje protiv židovskog naroda mora stati''.

''Šutnja spram ovog zločina predstavlja njegovo podržavanje i zato vas ponovno pozivam da progovorite. Nećemo dopustiti da nas bilo tko spriječi u ostvarenju naših ciljeva, stvaranju jedinstvene, tolerantne i uspješne BiH'', zaključio je Kabiri.

Kopirati
Drag cursor here to close