Samoopredjeljene RS-a

Džaferović ured: Nikakvog 'samoopredjeljenja' bilo koga u BiH ne može biti

Nikakvog „samoopredjeljenja“ bilo koga u Bosni i Hercegovini ne može biti. Republika Srpska može biti jedino i isključivo multietnički bosanskohercegovački entitet.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2018. u 19:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnja posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika Beogradu i njegov susret s predsjednikom Republike Srbije nije bila ni službena, ni službena posjeta u ime Predsjedništva BiH, nego isključivo privatni čin, priopćeno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

U priopćenju se ističe da stavovi koje je Milorad Dodik iznio na sastanku s predsjednikom Republike Srbije i na konferenciji za novinare, nisu, niti se smiju smatrati službenim stavovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

''Zagovaranje „samoopredjeljenja Republike Srpske“ i traženje za to podrške od predsjednika Republike Srbije, predstavlja poziv na direktan nasrtaj na teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Daytonski mirovni sporazum, a time i mir u regiji.

Ugrožavanjem Daytonskog mirovnog sporazuma se neće dovesti u pitanje Bosna i Hercegovina, koja je postojala i prije Daytonskog sporazuma, ali će se sigurno dovesti u pitanje entitet Republika Srpska, koji je nastao u Daytonu.

Nikakvog „samoopredjeljenja“ bilo koga u Bosni i Hercegovini ne može biti. Republika Srpska može biti jedino i isključivo multietnički bosanskohercegovački entitet.

Sve dok obavlja funkciju člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik je dužan da poštuje Ustav i zakone BiH, i da zastupa isključivo stavove koji su usuglašeni unutar Predsjedništva BiH'', navodi se u priopćenju iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Kopirati
Drag cursor here to close