Prebacivanje odgovornosti

Jusko: Pokušaj podmetanja nepostojeće odgovornosti za Pelješki most politikanstvo

Jusko, radi objektivnog informiranja javnosti, podsjeća da je sa suradnicima iz Ministarstva za dvije godine osigurao dvije i pol milijarde KM za gradnju transportne infrastrukture u BiH.
Vijesti / Politika | 30. 07. 2018. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko reagovao je danas povodom komentara i priopćenja Dine Konakovića i Kemala Ademovića, a u vezi s početkom gradnje "Pelješkog mosta".  

''Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i ministar Jusko nisu nadležni za vođenje vanjske politike BiH. To je isključivo posao Predsjedništva BiH ili Vijeća ministara (VM) kao državnog organa. Pitanje Pelješkog mosta je specifično pitanje u odnosima između BiH i Hrvatske, te o njemu odlučujuću ulogu imaju Predsjedništvo BiH, VM i Parlament BiH. Na čelu tih institucija su, podsjećam  „zaboravnog“ Konakovića, njegovi donedavni partijski drugovi i šefovi iz SDA, Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić i Šefik Džaferović.

 

Stoga ocjenjujem kao čisto politikantstvo pokušaj podmetanja nepostojeće odgovornosti za Pelješki most meni kao ministru, od strane  bivšeg premijera Kantona Sarajevo te njegovog stranačkog prijatelja, očito potpuno neinformiranog, Kemala Ademovića'', ističe Jusko, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH
. 

Jusko, radi objektivnog informiranja javnosti, podsjeća da je sa suradnicima iz Ministarstva za dvije godine osigurao dvije i pol milijarde KM za gradnju transportne infrastrukture u BiH. 

''Daleko smo odmakli u regionalnom projektu povezivanja Sarajeva i Beograda modernom prometnicom uz veliku pomoć Vlade Republike Turske i znatno ubrzali gradnju međudržavnog mosta na rijeci Savi kod Svilaja. Ministarstvo je uradilo sve što je neophodno da od iduće godine preuzmemo punu kontrolu nad našim nebom, dok istovremeno bivši županijski premijer za tri godine nije bio u stanju riješiti gradnju Prve transverzale u Sarajevu za koju postoji urađen projeat, izvršena eksproprijacija i osiguran novac'', navodi ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko. 

Kopirati
Drag cursor here to close